DOLAR38,2832% 0.04
EURO43,5172% -0.47
STERLIN50,8026% -0.46
FRANG46,2816% -0.97
ALTIN4.057,03% -2,49
BITCOIN93.303,132.629

HUKUKSUZLUK YOLSUZLUĞUN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEZ

Yayınlanma Tarihi :
HUKUKSUZLUK YOLSUZLUĞUN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEZ

hdp_basin_aciklamasi“Soygun sömürü ve yolsuzluk düzenini halkların demokratik mücadelesi ile değiştireceğiz” diyen Halkların Demokratik Partisi Adana İl Örgütü Erdoğan ve oğlu arasında geçen telefon görüşmeleri iddialarıyla tekrar gündeme oturan rüşvet ve yolsuzluk olayları ile ilgili İnönü Parkında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Büyükşehir Eş Başkan Adayı Leyla Uyar, Seyhan Eş Başkan Adayları Ayhan Bilgen ve Meliha Varışlı, Yüreğir Eş Başkan Adayı Beyhan Günyeli ile Çukurova Belediye Eş Başkan Adayları Kamuran Çetinkaya ve Fatma Şahin de katıldı. Açıklamayı okuyan HDP İl Eş Başkanı Yusuf Tek, dinlemelerin hukuksuzluğunun yolsuzluk iddialarının üstünü örtemeyeceğini dile getirdi.

Yolsuzluğa bulaşmış siyaset korunamaz

Türkiye’de yıllardır muhalif siyasetçiler, gazeteciler ve sendikacıların hukuksuz bir biçimde dinlendiğini ve dinlemeler gerekçe gösterilerek cezaevinde tutulduğunu ifade eden Tek, en meşru etkinliklerin planlanmasına yönelik konuşmaların suç unsuru sayılarak seçilmiş belediye başkanlarını tutuklayıp cezaevine koyanların şimdi de bu dinlemelerden rahatsız olmasının dikkat çekici olduğunu söyledi. Devlet gücünü kullanan her türlü çeteci zihniyete karşı tavır koyan kişiler olduklarını dile getiren Tek, hem hukuk dışı dinlemelere hem de şantaj siyaseti yürütülmesini doğru bulmadıklarını ifade etti. Aynı zamanda yolsuzluk iddialarının acilen ve etkin bir biçimde soruşturulması çağrısında bulunan Tek, “Hiç bir gerekçe yolsuzluk batağına bulaşmış bir siyasetin korumasını ve kollanmasını meşrulaştıramaz” dedi.

Yerel seçim referandumdur

Demokrasiyi savunmanın önemli şartlarından birinin de yolsuzluklara karşı çıkmak olduğunu vurgulayan Tek, Siyasetin hem merkezi yönetimde hem de yerel yönetimde haksız kazanç elde etme aracına dönüştüğü ülkemizde gerçek demokrasiyi inşa etmenin ilk adımının siyaset finansmanı ile ilgili güçlü bir hesap verme mekanizmasının kurulmasından geçeceğini dile getirdi. Yerel seçimlerin artık sadece yerel siyaset gündemi ile şekillenemeyeceğini ifade eden Tek, yerel seçimlerin yolsuzluk ve hukuksuzluğa yönelik bir referandum boyutuna taşınacağını söyledi. HDP’nin temiz bir siyaset için açılmış yeni bir sayfa olduğunun altını çizen Tek, “Bu kokuşmuş düzenin suç ortağı tüm partilere karşı toplumcu ve demokratik bir alternatif için tüm halkı HDP saflarına çağırıyoruz” dedi.

YORUM YAP