
Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, fuar merkezinin faaliyete geçtiği ilk yıldan bu yana düzenlenen, Gıda ve Ambalaj Fuarları, kapılarını açtı. 3 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak fuara 30 bin ziyaretçi hedefleniyor. Fuarın açılışında konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Gıda, dünyanın en önemli sektörü haline geldi” dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise “Çukurova’nın incisi Adana’da bu tür fuarların düzenlenmesini çok önemsiyorum. Fuar, sadece Adana için değil bölgemizin üretimine de katkı koyacaktır” diye konuştu.
TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü de nüfusa paralel olarak gıda sektörünün de hızla büyüdüğünü söyledi. Fuara, Adana başta olmak üzere Adıyaman, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Diyarbakır gibi Türkiye’nin 40 farklı kentinden ve yurtdışından katılım olduğunu belirten Ersözlü, katılımcı firmaların ve ziyaretçilerin ürünleri kıyaslama imkanı bulacağını kaydetti.
Açılışın ardından protokol ve davetliler fuarı gezdi. Fuar 3 Mayıs 2014 Pazar günü saat 20.00’a kadar ziyaretçilere açık kalacak.
Fotoğraflar: Tarık Akcan