BIST 100
11.333,27 -1,26%
DOLAR
50,1559 0,10%
EURO
56,2595 -0,13%
GRAM ALTIN
6.555,60 -0,61%
BITCOIN
76.160,00 0,56%
FAİZ
39,38 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
83,95 0,25%
GBP/TRY
67,4923 -0,08%
EUR/USD
1,1209 -0,09%
BRENT PETROL
98,25 0,88%
ÇEYREK ALTIN
10.718,41 -0,61%
Adana Parçalı Bulutlu
Adana hava durumu
15 °
  • ANASAYFA
  • YAŞAM
  • Bulgaristan’daki seçim heyecanı Adana’ya sıçradı

Bulgaristan’daki seçim heyecanı Adana’ya sıçradı

balkan türkleri (1)

Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Bulgaristan Büyükelçiliği 1. Sekreteri Vildan Ahmedova ile birlikte Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ziyaret etti. Bulgaristan’da 11 Temmuz’da yapılacak seçimde Adana’daki Bulgaristan vatandaşı Türklerin de oy kullanacağı bildirildi.

Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ziyaret etti. Ziyarete Bulgaristan’da yapılacak seçimlerle ilgili organizasyon çalışmaları için Adana’da bulunan Bulgaristan Büyükelçiliği 1. Sekreteri Vildan Ahmedova da katıldı.

Dernek Başkanı Aziz Sağıroğlu, Bulgaristan’da 11 Temmuz’da genel seçimler yapılacağını anımsatarak, “Bu seçimde Bulgaristan vatandaşı olan Türkler de oy kullanacak. Bu amaçla Adana’da sandık kurulacak. Vildan Ahmedova bu seçimin organizasyonu için Adana’da bulunuyor” dedi.

Bulgaristan Büyükelçiliği 1. Sekreteri Vildan Ahmedova da ilk kez Adana’ya geldiğinde ve çok mutlu olduğunu belirterek, Bulgaristan vatandaşı Türklerin hiçbir sorunla karşılaşmadan oylarını kullanabilmeleri için hazırlık yapmak amacıyla burada olduğunu bildirdi.

Aziz Sağıroğlu ayrıca Balkan Türklerine ve derneğe sıcak yaklaşımından dolayı Başkan Soner Çetin’e teşekkür etti. Bulgaristan’da 1980’li yıllarda Türklere yönelik asimilasyon politikası sırasında şehit olan ve Türk direnişinin sembolü olan Türkan Bebek’in (Türkan Feyzullah) adının Çukurova’da bir parka verilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Aziz Sağıroğlu, Başkan Soner Çetin’e bu konuda da teşekkür etti.

Başkan Soner Çetin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dilerek getirerek, Balkan Türklerinin topluma çok önemli değerler kazandırdığını ifade etti. Bulgaristan seçimlerinin Bulgaristan vatandaşı Türkler için hayırlı olmasını dileyen Başkan Soner Çetin, Türklerin kurduğu ve Hak ve Özgürlük Hareketinin çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?