Ankara Escortları

DOLAR32,3979% -0.13
EURO34,7936% 0.14
STERLIN40,7437% 0.42
FRANG35,5708% 0.27
ALTIN2.434,08% -0,19
BITCOIN62.860,01-0.948

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE RAHİM AĞZI KANSERİ SEMİNERLERİ DÜZENLENDİ

Yayınlanma Tarihi :
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE RAHİM AĞZI KANSERİ SEMİNERLERİ DÜZENLENDİ

Bağımlılıkla Mücadele ve Rahim Ağzı Kanseri seminerleri yapıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Başkanlığı ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi iş birliği ile “Bağımlıkla Mücadelede Ailenin Rolü” ve “Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı” seminerleri düzenlendi.

Seyhan İlçesi Bey Mahallesi’nde yaşayan kadınlara Kadın ve Aile Hizmetleri Başkanlığı ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) iş birliği ile bağımlılık ve kadın sağlığı konularında seminerler verildi.

 “Bağımlıkla Mücadelede Ailenin Rolü” seminerinde, YEDAM’ın Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından; İnsanların neden bağımlı olduğu, bağımlılık kavramı, bağımlılığın seyri,  bağımlılığın bileşenleri, bağımlılığın belirtileri, bağımlı kişilere kurulan iletişim, madde etkisi altındaki bireye yaklaşım, bağımlılıklardan uzak durmak için aileye düşen roller, bağımlı ailesindeki roller, madde kullanımında ailelerin bilmesi gerekenler, bağımlılık tedavisi sürecine ailenin katılımı, ebeveyn tutum ve davranışlarının bağımlılık ile ilişkisi konuları ele alındı.

Seminerde ayrıca, Yeşilay’ın çalışma alanları ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin sunduğu hizmetler, 115 Danışma Hattı’nın nasıl kullanılacağı, kimlerin başvuruda bulunabileceği gibi konularda bilgiler verildi.

1-31 Ocak Serviks (Rahim Ağzı) Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlenen “Kadın Sağlığı” semineri ise Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli tarafından verildi. Kadın sağlığı, rahim ağzı (serviks) kanserinde erken teşhisin önemi ve beraberinde, jinekolojik kanserler, kendi kendine meme muayenesi (KKMM), menopoz, idrar tutamama ve pelvik taban (kegel egzersizi) konularının anlatıldığı seminerde, katılımcılara, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) hakkında bilgi verildi.

Seminerlerin sonunda, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bilgilendirme ve kadın sağlığı broşürleri dağıtılarak bireysel soruları olan kadınlara danışmanlık hizmeti sunuldu.

YORUM YAP