
İnsanın kaderi kendi elindedir. Kadere inanmak başka oturup ölmeyi beklemek başka bir şeydir. Her alanda doğru yol, yöntem, hareket ve çizgi belirlenmiş. Yanlış yönde hareket edersen geriye dönüşün zor olur.
Bu nedenlerledir ki, “Adana futbolunun kaderi böyle yazılmış” diyenlerden değilim. Her sezon başlangıcında büyük ümitler besliyoruz. Adanaspor ve Adana Demirspor için hep iyi dileklerde bulunuyoruz. Özellikle Adana Demirspor, her yeni sezona heyecanlı bir o kadar da şaşaalı başlıyor. Adanaspor’un son yıllardaki performansı ligde kalma mücadelesinin ötesine geçemiyor.
Geçen hafta iki takım da puan kaybetti. Demirspor deplasmanda 1 puan alabildi. Adanaspor kendi sahasında 2-1 yenilmekten kurtulamadı. Şimşek maçında kaleciye yönelik büyük tepkiler vardı. Adanaspor maçında tribünden izlediğimiz kadarıyla milli kalecinin de hatalarına tanık olduk.
Kaplan’ın yenilgisine bahane üretmeye gerek yok. Hakem iyi değildi, hatta bazı düdüklerde ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. Hakem böyleyken Adanaspor da ondan geri kalmadı. Futbolcular son çeyreğe girilirken bile galibiyeti düşünmedi. Rakip Boluspor iyi olduğundan değil, Adanaspor’un kötü olmasından dolayı Adana’dan 3 puanla ayrıldı.
Önümüzdeki hafta sonu, Adana Demirspor, Balıkesirspor’la -yıkılamayacağına yönelik yargı kararı olmasına karşın yine yıkılması gündeme gelen- 5 Ocak Stadı’nda, Adanaspor ise 1461 Trabzon deplasmanında mücadele edecek.
Çok stresli günler yaşıyoruz. Ekonomide, tarımda ya da ne bileyim hayatın farklı alanlarında Adana’nın geleceğine dair umut ışığı arıyorum. Oralarda bulamadığımı Adanaspor’da, Adana Demirspor’da bulmak istiyorum.
Hadi çocuklar!
Biraz gayret edin!
SATIR ARASI
M.ÖMER ÜNEY
omeruney01@gmail.com
