
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Aday Adayı, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Ceyhan CHP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Ceyhan’ın sıkıntılarının konuşulduğu toplantıda, Şevkin, çiftçiyi, köylüyü artık Ankara’da temsil etmek istediği için aday adayı olduğunu açıkladı.
Yaşamının her döneminde mücadeleci bir tavır sergilediğini ve bölgeyi, dolayısıyla sorunları iyi bildiğini söyleyen Dr. Şevkin, “Bugüne kadar Adana’daki hafif raylı sistem gibi, verimli tarım arazilerinin imara açılması gibi pek çok yanlışı eleştirdik. Bu tür hatalı projelerle ilgili de odalar ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelip raporlar hazırladık. Biz çeşitli mücadelelerin sonucunda Adana’nın sahipsiz bir kent olduğunu kesin olarak gördük. Bu kent bu muameleyi hak etmiyor. Adana’dan verdiğimiz mücadelenin artık Ankara’da sürdürülmesi gerektiğini düşündüğüm için ve Adanalı vatandaşlarımızı doğru temsil edebileceğime inandığım için aday adayı oldum” dedi.
Adana’nın her geçen gün gerilediğini ve kentin kan kaybettiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Bir sanayi ülkesi olduğumuzu düşünmüyorum. Özellikle Adana, tam bir tarım kentidir. Bu nedenle, burada tarımı ayaklandırırsak, kentin, dolayısıyla ülkenin kalkınmasına büyük katkı sağlarız” diye konuştu.
KRİTİK SEÇİM
CHP Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt ise, ziyaretlerinden dolayı Dr. Müzeyyen Şevkin’e teşekkür edip, başarılar diledi. Başkan Kurt, 7 Haziran’da gerçekleşecek olan genel seçimin bu ülke için kritik olduğunu, bu nedenle halkın birleşmesi gerektiğini ifade etti.
Dr. Müzeyyen Şevkin, ilçe başkanlığını ziyaretinin ardından Ceyhan Atatürkçü Düşünce Derneği’ne giderek, yeni yönetimi tebrik etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
