Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladım
İYİ DENEMEYDİ: Yazar, farklı ülkelerdeki yaşanmışlıkları, kimi zaman hikâye kimi zaman şiirlerle anlatıyor.
AÇ MELEK: Kitapta Şems-i Tebrîzî kendi ağzından, kendi sözleriyle konuşuyor. “Mevlânâ benim açlığımı gördü. Onun sözü melek gıdasıdır ve eğer konuşmazsa, aç melek der ki, niçin susuyorsun böyle?”
SENİN HAKKINDA BİR HİKÂYE: Roman, sadece bir ayrılığın hikâyesi değil, herkesin gizli ya da açık, hayal kırıklıklarının yasını tuttuğu bir dünyada, ayrılığın yarattığı acıyı özgürleşme fırsatı olarak gören bir kadının ustaca işlenmiş hikâyesi.
KALBİNİN ROTASINDAKİ KADINLAR: Türkiye’nin farklı dönemlerinden, toplumun farklı katmanlarından gelseler de kendilerine dayatılanları değil, kalplerinin sesini dinlemeyi tercih eden kırk bir kadının çarpıcı hayat öyküleri…
SAVAŞÇI: “Arif Bey, kitapta benimle konuşan bir sınıf öğretmeni. O beni bulmadı, aslında ben onu buldum. Uzun zamandır öğretmenlere ulaşmak, onlarla bir diyalog başlatmak gereksinmesi duyuyordum. Arif Bey’i böyle bir arayışın sonucunda buldum. Arif Bey’in yüreğinde sıkıntı var. Çabalıyor. Anlamak istiyor, yapmak istiyor. Destek bulamıyor. Ve yalnız! (Doğan Cüceloğlu)”
ÖZEL BİR YAZGI: Oğlu üniversite okuyup parlak bir geleceğe sahip olacak, kendisiyse tek kişilik sergisini nihayet açıp hak ettiği başarıya kavuşacaktır. Ama Alice beş parasız kalınca on sekiz yaşındaki Robert hem ikisini geçindirebilmek hem de annesinin boğucu olabilen sevgisinden kaçmak için orduya yazılır ve İkinci Dünya Savaşı tüm şiddetiyle sürerken Avrupa’ya gönderilir.
İşte o kitaplar;
//
Sen bir kere affettiysen yine affedeceksin
ONUR Gülmek’ten İYİ DENEMEYDİ. “İlk yapılan yanlışa kaza, ikincisine hata, üçüncüsüne ise tercih denir” Dostoyevski. “Bir hareketi bir kere yapan yine yapacaktır. Ve sen bir kere affettiysen yine affedeceksindir nasılsa. Ne yap ne et bu rehaveti verme ona. Ona da günah sana da…” Yazar, yaşamı, anları, kararları, duyguları, farklı ülkelerdeki yaşanmışlıkları, kimi zaman hikâye kimi zaman şiirlerle anlatıyor. 160 SAYFA.
(KARAKARGA YAYINLARI)
//
Manevi bir dost olmak için Anadolu’ya geldi
NAHAL Tajadod’dan AÇ MELEK- Kendi Sözleriyle Şems-i Tebrizi’nin Hikâyesi. 13. yüzyılda Moğol saldırılarının hedefindeki İran ve Anadolu kan içindedir. Gezgin bir derviş olan Şems, manevi bir dost bulmak üzere Anadolu’ya gelir. Konya’da Mevlânâ ile karşılaşması her ikisinin de hayatı için can alıcı bir andır… Mevlânâ ile Şems’in bir araya gelişi ve daha sonraki ayrılıkları hakkında çok şey yazılıp çizilmiştir. 168 SAYFA.
(KIRMIZI KEDİ YAYINLARI)
//
Aşkın farklı yüzleri ve içedönük bir yolculuk
ARDA Erel’den SENİN HAKKINDA BİR HİKÂYE. Kitap, duygusal bir yolculuk sunmaktan öte, aşkın farklı yüzlerini, insanların bu duyguyu sosyal medya ve arkadaşlık uygulamalarında arayışını ve en önemlisi, içedönük bir yolculuğu anlatıyor. Yazar, roman boyunca karakteri aracılığıyla okuyucuyla konuşurken, aşkın karmaşıklığını, ihmalin yarattığı kırgınlığı ve bu duygulardan özgürleşme isteğini derinlemesine hissettiriyor. Yazar, son romanı ile okurlarını ayrılık ve kayıp üzerine düşündürmeye ve kaybın yarattığı duygularla yüzleşmeye davet ediyor. 208 SAYFA.
(LİTERATÜR HAYAT)
//
Kırk bir kadının çarpıcı hayat öyküsü
MELDA Davran’dan KALBİNİN ROTASINDAKİ KADINLAR. Türkiye’nin ilk dublaj sanatçılarından Adalet Cimcoz, dramını neşesiyle örten Adile Naşit, “Ben modayı taklit etmem, yaratırım” diyen Alev Ebuzziya, ilk kadın parti genel başkanı Behice Boran, hastaneler kuran Bezm-i Âlem Sultan, rehberi Küçük Prens olan filozof İoanna Kuçuradi ve diğerleri… Türkiye’nin farklı dönemlerinden, toplumun farklı katmanlarından gelseler de kendilerine dayatılanları değil, kalplerinin sesini dinlemeyi tercih eden kırk bir kadının çarpıcı hayat öyküleri ülkenin yakın tarihine ışık tutarken kendi yolunda ilerlemek isteyenlere ilham oluyor. 288 SAYFA.
(MONA KİTAP)
//
Yazarın en büyük arzusu çocukların mutluluğu
DOĞAN Cüceloğlu’ndan SAVAŞÇI– Anlamlı ve Coşkulu Bir Yaşam İçin. 2021 yılında aramızdan ayrılan yazar, yirmiden fazla kitap yazdı, ülke çapında seminerler verdi. Televizyonlarda uyumlu aile yaşamı, bireysel farkındalık ve bütünlük içinde yaşama gibi konularda konuşmalar yaptı. Hayatını her insanın içindeki potansiyele hizmet etmeye adamış olan yazarın en büyük arzusu, çocukların mutlu, sağlıklı ve bilge yetişkinler olarak gelişmelerine yardımcı olmaktı… 256 SAYFA.
(REMZİ KİTABEVİ)
//
Sevgisinden kaçmak için orduya yazıldı
RİCHARD Yates’ten ÖZEL BİR YAZGI- Modern Klasikler. Mutsuz bir evliliğin ardından oğlu Robert’la baş başa kalan heykeltıraş Alice, maddi zorluklara ve hayal kırıklıklarıyla dolu aşk hayatına rağmen oğlunu ve kendisini özel bir yazgının beklediğine içtenlikle inanır. Kitap, savaşta korkularıyla yüzleşen Robert’ı takip ederken buna paralel olarak Robert’ın çocukluk yıllarını ve annesinin ayakta kalma mücadelesini Alice’in bakış açısından aktarıyor. 256 SAYFA.
(YAPI KREDİ YAYINLARI)