Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediyesi 1. Sıra meclis üyesi adayı Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, Adana’da halkın rahat yaşam sürebilmesi için mücadele edeceğini belirtti. Adaylığının açıklanmasından sonra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret eden Şehir Plancıları Odası Adana Şubesi Eski Başkanı Ulaş Çetinkaya, Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’la birlikte Adana’ya önemli hizmetler sunmak istediklerini kaydetti.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen Çetinkaya, Şehir Plancıları Odası’nda halkın çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini hatırlattı ve belediye meclis üyeliğinde yine toplumsal çıkarları gözeterek hareket edeceğini dile getirdi. Zeydan Karalar’ın Adana ve CHP için önemli bir isim olduğunu, Karalar’ın daveti üzerine Oda Başkanlığı’nı bırakarak meclis üyeliğine aday olduğunu ifade eden Çetinkaya, listenin birinci sırasında yer almanın kendisine onur verdiğini ancak şehir plancısı olarak hizmet edeceği mecliste sorumluluğunun büyük olacağını söyledi.
‘ADAYLAR ARASINDA TEK ŞEHİR PLANCISI’
Belediye meclis üyesi adayları arasında sadece kendisinin şehir plancısı olduğunu hatırlatan Çetinkaya, şunları kaydetti:
“Teknik bir insan olarak büyük sorumluluklarım olacak. Bu sorumluluklarımın altından da başarıyla kalkacağıma inanıyorum. Adana’da yeniden bir planlama sürecinin yaşanması gerekiyor. Bu kentte çocuklar, gençler ve kadınlar ihmal edilmiş durumda. Onlara farklılıklarını hissettirecek çözümler üreteceğiz. Adana’da kişi başına 1.5-2 metrekare yeşil alan düşüyor. Yeşil alan miktarını etap etap artırma çabasına gireceğiz. Büyükşehir’de görev alacağım için Büyükşehir artık il sınırı oldu. Tarım ve orman alanları, hayvancılıkla ilgili olarak mutlaka ‘Kırsal Kalkınma Müdürlüğü’ kurulmasını önereceğim. Kırsaldaki insanlarımızın çalışmasından, emeğinden anlayan insanların bu müdürlükte görev almasını önereceğiz. Klasik belediyecilikten farklı bir belediyecilik modeline geçişi sağlamaya çalışacağım. Tarım ve orman alanları için Büyükşehir’de ayrı birimler kurulmasını önereceğim. Adana sınırları içerisinde yüzde 51 orman alanı, yüzde 36 civarında tarım alanı mevcut. Kentleşme alanı yüzde 5-7 civarında. Bu veriler dar alanda çok fazla nüfusun yaşadığını gösteriyor. Dolayısıyla Büyükşehir’de daire başkanlığı düzeyinde bu alanlar için ayrı çalışmalar yürütülmesi gerekiyor.’’
‘ÇABA HARCAYACAĞIM’
Adana’da altyapı, ulaşım, kaldırım kalitesi gibi konularda daha önce Şehir Plancıları Odası’nda yaptığı toplumsal çalışmalardan yararlanacaklarını aktaran Çetinkaya, şöyle devam etti:
‘’Tek tek bireylerin değil tüm toplumun çıkarlarını savunmak için gereken neyse o yönde çalışacağız. Adana’da çok fazla dernek var. Bu derneklerin daha çok örgütlenmesi için çaba harcayacağız. Belediyelerin planlarını hazırlarken derneklerden ve üniversitelerden görüş alması gerektiğini de düşünüyoruz. Dernekler ve üniversitelerin stratejik planlar hazırlanırken hazırlıklı olmaları gerektiğini ve belediye yönetimlerince önerilerinin alınması gerektiğini düşünüyorum. Ben de bu yönde çaba harcayacağım.’’
BAŞARI DİLEDİ
Ziyareti için Ulaş Çetinkaya’ya teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise teknik ve alanında uzman kişilerin belediye bünyesinde bulunmasının önemine işaret etti. Esendemir, Çetinkaya’ya başarılar diledi.