DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

TASARLA ÇUKUROVA YARIŞMASI SONUÇLANDI

Yayınlanma Tarihi :
TASARLA ÇUKUROVA YARIŞMASI SONUÇLANDI

Çukurova bölgesi yenilik ekosistemini geliştirmek ve ürün tasarımı alanındaki yenilik düzeyini artırmak amacıyla gerçekleştirilen Tasarla Çukurova yarışması sonuçlandı.

UNDP ve Sanayi Bakanlığı’nın katkılarıyla, Adana Sanayi Odası bünyesinde kurulan Adana Yenilik Merkezi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Organize Sanayi Bölgesi ortaklığında kurulan Mersin Yenilik Merkezi iş birliğinde gerçekleştirilen “Tasarla Çukurova” yarışması online ortamda gerçekleştirildi.

Çukurova Bölgesi ekonomisinin önemli üretim alanlarından olan “Gıda, Tarım, Ambalaj ve Lojistik Değer Zinciri”ne odaklanılan yarışmada ekipler “Son tüketiciye ve ihracata yönelik gıda paketlemesinde yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler”in peşine düştü. Birincilik ödülüne geri dönüştürülebilir oluklu mukavva ambalajın birden çok fonksiyonda ve tekrar kullanılması için gerçekleştirdiği projesi ile Kuruya layık görüldü.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye’de Dayanıklılık Projesi’nin (TDP) T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürütülen İstihdam Yaratımı Bileşeni kapsamında Adana ve Mersin Yenilik Merkezleri, Çukurova Bölgesi’ndeki yenilikçilik ve imalat ekosistemini istihdam yaratımı hedefi doğrultusunda desteklemeye devam ediyor.

İmalat sanayinde yüksek teknoloji, AR&GE ve inovasyon odaklı dönüşüm aracılığıyla şirketler kesiminin ve girişimcilerin inovasyon kapasitelerini güçlendirerek istihdam yaratmayı ve bu yolla, Adana ve Mersin’de sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan Adana ve Mersin Yenilik Merkezlerinin düzenlediği “Tasarla Çukurova” yarışması sonuçlandı.

 

Ödül töreninde UNDP Türkiye Programlardan Sorumlu Temsilci Yardımcısı Seher Alacacı Arıner, açılış konuşmasında; Yeniliğin katma değeri yüksek ve güçlü ekonomiler yaratmak için önemli bir araç hatta bir çalışma biçimi olduğu aşikar. Bu kapsamda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği ve yerel paydaşlarımızın ayni ve nakdi katkıları ile Suriye Krizine Yanıt olarak Türkiye’de Dayanıklılık Projemiz kapsamında Mersin ve Adana’da Yenilik Merkezleri ve Model Fabrikalar kurarak ekonomik gelişmenin 2 temel alanı olan inovasyon ve verimlilik alanında somut çıktılar elde etmeye çalışıyoruz.” sözlerine yer verdi.

 

UNDP Projeler Koordinatörü Ezgi Arslan ise “Yıllarca süren insani krizler, bugün ise pandemi, ekonomilerin dayanıklılığının önemini tekrar kavramamıza neden oldu. Dayanıklılığımızı, göçle gelen toplulukları dahil ederek, onların katkılarını alarak ve yenilik yoluyla mı geri kazanacağız sorusunu kendimize sormamızın tam vakti.” İfadelerini kullandı.

Birincilik ödülünü açıklayan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Yenilikçi tasarım kültürünün yaygınlaştırılması, özendirilmesi, katma değerli ve yenilikçi ürünlerin ortaya çıkarılmasını teşvik etmeyi hedefleyen bu yarışmamız bölgemizin ihtiyaç duyduğu, yenilikçi ve sürdürülebilir inovatif ürün potansiyelini ortaya koymuştur. Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, yarışmada derece girme başarısı gösteren arkadaşlarımızı kutluyorum.” dedi.

 

Çukurova Bölgesi’nde öne çıkan farklı sektörleri hedef alarak ekosistemdeki işletmelerin yenilik kapasitelerinin ürün tasarımı alanında artırılmasına yönelik bir yarışma olarak kurgulanan Tasarla Çukurova, Adana Sanayi Odası (ADASO), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) ve Çukurova Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlendi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen yarışma, Çukurova gıda-tarım değer zincirinde tüketiciye ve fayda sağlayacak yenilikçi ve sürdürülebilir ambalaj ve paketleme çözümlerine odaklandı. Kapsamlı bir eleme sürecinden sonra Tasarla Çukurova’nın kazananları da belli oldu.

Geri dönüştürülebilir oluklu mukavva ambalajın projesiyle Kuruya birinci, Ceviz, pekmez, susamdan yapılan atıştırmalık için tasarlanmış sürdürülebilir bir ambalaj projesiyle ba’ ikinci ve Mersin ve Adana yörelerinde yetişen narenciye odaklı yenilikçi ve sürdürülebilir bir ambalaj tasarımı projesiyle Bite üçüncü oldu.

 

 

YORUM YAP