Türkiye Cumhuriyetinin son Başbakanı Binali Yıldırım Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in davetlisi olarak geldiği Çukurova Üniversitesinde, kampüste yapımı son aşamaya gelen 57. Alay Şehitleri Cami inşaatında incelemelerde bulundu.
Yıldırım 57. Alay Şehitleri Camii’nde İncelemelerde Bulundu
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere bölgeye gelen Türkiye Cumhuriyetinin son Başbakanı Binali Yıldırım Çukurova Üniversitesi kampüsü içinde yer alan 57. Alay Şehitleri Camii’ne gelerek incelemelerde bulundu. Temeli 18 Mart 2013 yılında atılan ve bağışlarla yapımı tamamlanmaya çalışılan caminin büyük destekçileri arasında Binali Yıldırım ve ailesi yer alıyor. Yıldırım ailesi son dönemlerde inşaatın tamamlanması için büyük oranlarda inşaat çalışmalarına bağışta bulundu. Yetkililerden inşaat hakkında bilgi alan Yıldırım, Prof. Dr. Tuncel ve kent protokolü, caminin adının belirlenmesinde etkili olan ve Çukurova Üniversitesinde bulunan 57. Alay Sancağı’nı açarak anı fotoğrafı çekildi.
- Alay Şehitliği Cami
Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii Diyanet İşleri Başkanlığı ve hayırseverlerin katkıları, Çukurova İlahiyat Eğitimini Destekleme ve Geliştirme Derneği’nin öncülüğünde kaba inşaatı tamamlandı. Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde temeli atılan ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii tamamlanınca Sabancı Merkez Camii’nden sonra ikinci en büyük cami olma özelliğine sahip olacak. Caminin içerisinde ayrıca 2 katlı kültür merkezi ve dersliklerde bulunacak.
Çukurova Üniversitesi yerleşkesi içerisinde İlahiyat Fakültesi yanına inşa edilen caminin adının belirlenmesinde 57. Alay Sancağı’nın ÇÜ İlahiyat Fakültesi’ne getirilmesi etkili olan ‘57. Alay Şehitleri Camii ibadet alanında çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Farklı mimarisi ile dikkat çeken Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii’nin kubbe âlemi ve minarelerin âlemleri dev vinçler aracılığıyla yerlerine yerleştirildi. Kaba inşaatı tamamlanan Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii’nde iç dizayn ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasıyla ibadete açılacak. Cami bünyesinde panel, sempozyum gibi etkinliklerin yapılacağı 500 kişilik bir amfi, öğrencilerin hat, tezhip, ebru ve ney gibi sanat faaliyetlerini yürüteceği atölyeler, sergi salonları, dini musiki ve Kur’an-ı Kerim çalışmalarının yapılacağı dersliklerde bulunacak.