BIST 100
11.481,67 4,16%
DOLAR
50,0207 0,07%
EURO
56,2301 0,48%
GRAM ALTIN
6.488,48 2,93%
BITCOIN
80.411,00 3,35%
FAİZ
39,62 -0,18%
GÜMÜŞ GRAM
83,75 4,86%
GBP/TRY
67,4057 0,44%
EUR/USD
1,1234 0,37%
BRENT PETROL
100,74 -2,71%
ÇEYREK ALTIN
10.608,67 2,93%
Adana Parçalı Bulutlu
Adana hava durumu
18 °

SEYHAN’DA “MÜLTECİLER GÜNÜ” DAYANIŞMASI

SEYHAN - MÜLTECİLER GÜNÜ (1)

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, sığınmacı ve göçle gelen kadınların entegrasyonuna yönelik çalışmaların gerçekleştirilip, kadınlara mesleki eğitimlerin verildiği Kadın Dayanışma Merkezi’ne devam eden kadınlarla “Dünya Mülteciler Günü” etkinliğinde bir araya geldi.

MÜLTECİLERDEN YOĞUN KATILIM

Etkinlik, Seyhan Belediyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği(SGDD_ASAM) ve GIZ ortaklığı ile faaliyetine devam eden Kadın Dayanışma Merkezi’nin bulunduğu Emek Kapalı Semt Pazarı’nda gerçekleştirildi.

MİLYONLARCA MÜLTECİNİN YAŞADIĞI ZORLUKLARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN…

Savaştan, zulümden ve şiddetten kaçıp ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca insanın yaşadığı zorluklara dikkat çekmek, mültecilerin gücünü, cesaretini ve azmini onurlandırmak için düzenlenen etkinlikte, “Hepimiz yüce Tanrının yarattığı insanlarız. Hiçbirimizin birbirimizden bir farkı yok” diyen Başkan Akay, mültecilerin çeşitli nedenlerle yurtlarından uzak yerlerde yaşamak zorunda kaldığına işaret etti.

“ALLAH KİMSEYİ YURDUNDAN UZAK TUTMASIN”

Akay, “Allah kimseyi yurdundan uzak tutmasın. Ancak yurdumuzdan uzaklaşmışsak da dünyanın her yerinde bizi kucaklayacak insanlar var. Umuyorum ki, önümüzdeki günlerde biraz daha birbirimize yakın olup, birbirimize daha fazla destek verip, acılarımızı sıkıntılarımızı birlikte paylaşarak gideririz. Bunları ortak işlerle ve çabalarla sürdürme noktasındayız. Dünyanın çeşitli yerlerinden bize destek olan kuruluşlar da var. Bunların da katkısıyla, ama en fazla da birbirimize destek olarak, birbirimize inanarak ve birbirimize güvenerek yürürsek sıkıntılarımızı biraz daha kolay gidermiş oluruz” diyerek dayanışma mesajı verdi.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Mülteci çocuklarla birlikte kuş şeklindeki dilek kağıdına dileğini yazıp, dünya haritası üzerine dileğini yapıştıran Akay, kadınların aldıkları mesleki eğitimlerde elde ettiği deneyimleri sergiledikleri atölye çalışmalarına da katıldı. Akay, çocukların ve gençlerin anı fotoğrafı çektirme taleplerini de geri çevirmedi.

Programda çocuk korosu ve dans etkinlikleri, takı, keçe, göçmen kuşlar hikaye atölyesi, çocuk hakları köşesi, koruma-danışmanlık masaları, seramik, resim, tekstil, sabun, kolonya, çocuk yüz boyama atölyeleri ve Gezici Bilgi Evi ile etkinlikler gerçekleştirildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?