Taşınabilir Atık Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ve Seyhan Belediyesi işbirliğinde ilçede bulunan okulların, idareci ve öğretmenleriyle atık pil kullanımı ile ilgili olarak “Eğiticilerin Eğitimi” toplantısı yapıldı.
ADANA- Çevre dostu Seyhan Belediyesi, doğayı en çok kirleten materyallerin başında olan atık pillerin toplanması ile ilgili olarak gerçekleştirdiği hassas çalışmalara devam ediyor. Taşınabilir Atık Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ve Seyhan Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede bulunan okulların idareci ve öğretmenlerinin katılımı ile atık pil kullanımı ile ilgili olarak “Eğiticilerin Eğitimi” toplantısı yapıldı.
Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya eğitimciler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda katılımcılara eğitim materyalleri, atık pil kutuları dağıtılarak taşınabilir pillerin nasıl depolanması ve atık pillerin ne yapılması gerektiği anlatıldı.
Yapılan bilgilendirmede sadece bir adet kalem pilin denize atılması durumunda, 2 ton balığın zehirlendiği ve yine bir adet kalem pilin toprağa bırakılması sonucu, birkaç ay içerisinde çevresindeki 6 metrekare toprağı tamamen zehirlediği anlatıldı. Atık pillerde bulunan bir gram civanın o veya bu şekilde doğaya atılması durumunda; 20 ton sebze, 10 milyon litre temiz suyu zehirlediği yapılan araştırmalar sonucunda ortaya koyuldu.
Ayıraca Seyhan Belediyesi’nin her yıl yaptığı atık pil toplama yarışması ile ilgili bilgilendirme yapıldı.