Ayhan Barut, sağlıkta atamaları Meclis gündemine taşıdı
ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, sağlıkta atama bekleyen paramediklerin sorunlarını ve taleplerini Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi sunan Barut, “80 bin mezunu bulunan ve her yıl 15 bin yeni mezun veren Paramedik bölümünü bitirmiş kardeşlerimizi duyacak mısınız?” diye sordu.
“SAĞLIK EMEKÇİLERİNE KAYITSIZ KALMAYIN”
Salgın sürecinde kahraman sağlık emekçilerinin çok büyük özveriyle çalışıp destansı bir mücadele verdiğini aktaran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Sağlık emekçilerimiz halk sağlığı açısından büyük zorluklara göğüs germiş, tüm olumsuzluklara rağmen onların fedakarlıklarıyla önemli bir süreç geride bırakılmıştır. Sağlık emekçilerinin ekonomik ve özlük hakları, çalışma koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra personel eksikliğinin giderilmesi için de çağrısı vardır. Buna kayıtsız kalınamaz” dedi.
“ATAMALAR YETERSİZ”
Mühendislerden teknikerlere, mimarlardan veterinerlere, teknisyenlerden öğretmenlere tüm alan ve branşlarda milyonlarca gencin kamuya atama beklediğine dikkat çeken Ayhan Barut, sağlıkçıların özel durumuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:
“Bu dönemde sağlıkta atama bekleyen tüm branşlardan gençlerimiz sesini duyurmaya çalışmakta, sorunlarına çözüm üretilmesini talep etmektedir. Bu gruplardan birisi de 80 bin mezunu bulunan ve her yıl 15 bin yeni mezun veren Paramedik bölümünü bitirmiş kardeşlerimizdir. Ancak bu kardeşlerimiz de atama sorunlarıyla boğuşmaktadır. Halka ve ülkesine hizmet etmek için bekleyen paramedikler, yüksek KPSS puanlarına rağmen yetersiz kontenjanlar gibi nedenlerle mağduriyet yaşamaya devam etmektedir. Çok sayıda mezuna rağmen istihdam alanı ve atamalar yetersizdir.”
“PARAMEDİKLERİ ATAYACAK MISINIZ?”
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması talebiyle sunduğ önergede şu sorular yer aldı:
“1- 112 Acil Servis Merkezi’nde pandemi döneminde artan vaka sayısı yüzünden fiziksel ve psikolojik olarak yorgun düşmüş paramedikler için atama sayısı sadece 1251 kişi oldu. 80 bin mezunu bulunan bir bölüm bu atama sayısı yeterli midir?
2- Hastanelerin acil servisleri paramediğin çalışma sahası olmasına rağmen bu alanlar için de atama yeterli görünmüyor. Acil servisler için yeterli paramedik ataması düşünülüyor mu?
3- Paramediklerin atama çağrılarıyla ilgili bir hazırlık ve düzenleme söz konusu mudur?
4- Sağlıkta tüm branşlarda yeterli sayıda atama yapmak için bir atama takvimi açıklayacak mısınız?”