Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin doğa dostu üniversite yerleşkeleri oluşturmak için başlattığı “Doğa Dostu Kent Bahçeleri Projesi” kapsamında Çukurova Üniversiteli öğrenciler bostan kurdu. ‘Tohumlar Kampüse’ sloganıyla başlayan projenin amacı şehirde ekolojik yaşam için duyarlılığın arttırılmasını sağlamak…
‘Tohumlar Kampüse’ sloganıyla hayat bulan kampanyaya destek veren her üniversite, kampanyanın adına kendi üniversitesinin adını katarak yoluna devam ediyor. Çukurova Üniversitesi de bu kampanyaya destek veren Türkiye’deki 4 üniversiteden biri.
Çukurova Üniversiteli öğrencilerin sahipliğinde 14-15 Nisan tarihlerinde Çukurova’da startı verilen projenin ikinci etabı başladı. Çukurova Üniversiteli öğrenciler “Doğa Dostu Çukurova Kent Bahçeleri” adını verdikleri proje çerçevesinde ÇÜ Atlı Spor Kulübü’nün çevresinde bostan kurdu. Çok sayıda öğrencinin destek verdiği ve toprağın canlandırmasının hedeflendiği proje öğrencilere göre dostluğu ve kardeşliği simgeliyor.
“Tüketici Değil Türetici Olmak İstiyoruz.”
Öğrenciler adına açıklama yapan ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Emine Sarıgül, gıdadan ulaşıma, enerji kullanımından tüketim alışkanlıklarına kadar birçok konuda gençler olarak “tüketici’’ değil “türetici’’ olmak istediklerini söyledi.
“En temel ihtiyacımız olan gıdanın kaynağından uzaklaşıyor; yediklerimizin nasıl, ne şartlarda, ne kadar üretileceğinin kararını başkalarına bırakıyoruz.” diyen Sarıgül, “Oysa sorumluluğu elimize almak ve üretim sürecine bir yerinden dahil olmak hiç de zor değil. Biz de Buğday Derneği’nin bu projesine destek vererek, şehirde ekolojik yaşam için duyarlılığın arttırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
“Amaç Ekolojik Yaşam İçin Duyarlılığın Arttırılmasını Sağlamak.”
Projeyle ilgili bilgi veren Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği yetkilileri ise, “Bu proje ile tüketimin yoğun olduğu şehirlerde tüketicinin dahil olduğu ekolojik çözümler üretilmesini, modeller yaratarak şehirde de ekolojik yaşam için duyarlılığın arttırılmasını, yerel tohumların öneminin anlaşılmasını, sağlıklı gıda üretimi ve doğa dostu bahçelerin kurulması ve bu bahçeler için sorumluluk alacak toplulukların organize olmasını hedefliyoruz.” dedi.