Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Meslek Yüksek Okulu (AMESYO) İklimlendirme ve Soğutma Bölümü’nden 2006 yılında mezun olan Ganime Tuğba Ercoşkun, mezunu olduğu okulda öğretim görevlisi olarak AMESYO tarihine geçti.
“ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONU İÇİN ÖNEMLİ”
Ganime Tuğba Ercoşkun’un öğrencilik yıllarında ÇÜ AMESYO’da görevli olmadığını belirten Okul Müdürü Prof. Dr. Haydar Şengül, kendisinin daha önce okulun öğrencisi olduğunu bilmeden herhangi bir ayrımcılık yapılmadan göreve alındığını ifade etti. Makine Resim ve Konstrüksiyon Bölümü’ne öğretim görevlisi olmak için çok sayıda başvurunun olduğunu belirten Prof. Dr. Şengül, Ercoşkun’un bu iş için en iyisi olduğuna karar verdiklerini anlattı. Ercoşkun’un işe başlamasından sonra diğer öğretim görevlilerinin kendisine gelerek, bu kişinin eski öğrencileri olduğunu söylediğini dile getiren Prof. Dr. Şengül, “Akademik hayatımda ilk defa böyle bir durumlu karşılaştım ve çok mutluyum. AMESYO tarihinde ilk kez bir öğrenci okulunda öğretim görevlisi oldu. Bu durum öğrencilerin motivasyonu açısından oldukça önemli. Önlerinde canlı bir örnek olacak ve mezun olduktan sonra neler yapabileceklerini görecekler. Üniversite sınavında bir fakülteye yerleşememiş; meslek yüksekokuluna sınavsız şekilde gelmiş dahi olsanız, fırsatları iyi değerlendirerek nelerin yapılabileceğine ilişkin iyi bir örnek oldu” diye konuştu.
“GURUR DUYUYORUM”
Ganime Tuğba Ercoşkun ise, meslek yüksekokulu sıralarından gelerek lisans ve yüksek lisansını tamamlayıp, kendi okulunda öğretim görevlisi olarak göreve başlamaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Herşeyden önce öğrencilere canlı bir örnek olmaktan ve onlara yol göstermekten mutluluk duyacağını sözlerine ekleyen Ercoşkun şunları söyledi: “Meslek yüksekokullarının Türkiye’nin gelişimi için önemli olduğu, kalifiye elemana her geçen gün daha çok ihtiyaç duyulduğu; herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Bilinen bu gerçeğinin üzerine; benim de içlerinde bulunduğum ön lisans programlarından mezun olan, kalifiye eleman olarak piyasa deneyimini de edinerek, dikey geçiş sınavı vasıtasıyla lisans eğitimini; gerek öğretmen gerekse mühendis olarak tamamlayan birçok arkadaşım bulunmaktadır. İçinde bulunduğum durumdan hareketle, meslek yüksekokullarının öneminin daha iyi anlaşılacağını, öğrencilerin de en az öğretmenler kadar meslek yüksekokullarında verilen eğitimin öneminin farkına varacağını ummaktayım. Meslek yüksekokulu sıralardaki öğrenciler de isterlerse, piyasa bilgisi ve deneyimini de yanlarına alarak eğitim seviyelerini yükseltebilirler. Adana Meslek Yüksek Okulu kaliteli eğitimi başarmış ve kendini sürekli geliştiren benim gibi nice öğrenciler yetiştirebilecek deneyime sahip bir okuldur. Burada öğrenciye düşen; önce bireysel farkındalıklarını artırmak sonra özveri ile çalışmalıktır. Benim de amacım; eğitim kalitesini ve etkisini artırmaya çalışmaktan başka bir şey değildir.” Ercoşkun’un AMESYO’dan öğretmeni ve halen İklimlendirme ve Soğutma Bölümü Başkanı Erdoğan Şimşek, mutluluk ve gururu bir arada yaşadıklarını kaydetti ve meslek yüksekokullarının başarıda bir basamak olduğunu dile getirdi.
Mezun olduğu sene mezun Dikey Geçiş Sınavı ile Karabük Üniversitesi Makine Eğitimi Bölümü Tesisat Öğretmenliği’ni kazanan Ercoşkun, sonrasında Mersin Üniversitesi makine eğitimi yüksek lisansını tamamladı. ÇÜ AMESYO’nun öğretim görevlisi alacağını öğrenen Ercoşkun, başvuruda bulunarak yapılan elemeler sonucunda öğretim görevlisi olmayı başardı.