BIST 100
11.333,27 -1,26%
DOLAR
50,1560 0,10%
EURO
56,2073 -0,22%
GRAM ALTIN
6.528,04 -1,03%
BITCOIN
75.832,00 0,13%
FAİZ
39,38 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
83,20 -0,63%
GBP/TRY
67,4163 -0,19%
EUR/USD
1,1199 -0,18%
BRENT PETROL
99,21 1,87%
ÇEYREK ALTIN
10.673,34 -1,03%
Adana Parçalı Bulutlu
Adana hava durumu
15 °

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KALDIRIMLARI AĞAÇLANDIRIYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KALDIRIMLARI AĞAÇLANDIRIYOR (1)

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, kaldırımları yeşillendirmeye devam ediyor. Toroslar ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi 208. ve 210. Cadde’de çalışma yürüten ekipler, toplam 175 adet Avustralya kauçuğu türü ağacın dikimini gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeşili önceleyen yönetim anlayışı kentin dört bir yanında etkisini hissettiriyor. Çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla kente hem nefes aldıran hem de renklendiren Büyükşehir’in bir durağı da Toroslar ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi oldu. Ekipler, 208. ve 210. Cadde’nin kaldırımlarına toplam 175 adet Avustralya kauçuğu (Ficus australis) türü ağacın dikimini gerçekleştirdi.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekiplerin bölgede kaldırım yenileme çalışmasının ardından Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler de 208. ve 210. Cadde’de açtıkları çukurlara hem egzoz gazını absorbe eden hem de gölge yapan türlerden olan ağaç türünün dikimini gerçekleştirdi. Kent peyzajına katkı sağlamak amacıyla bulvar ve kaldırımlardaki bitkilendirme çalışmaları devam edecek.

“Burası çok canlandı”

Mustafa Kemal Mahalle Muhtarı Mehmet Bingöl, mahallenin ismine yaraşır bir mahalle olduğunu belirterek, “Tabii ki mahalle sorunları bitmez. Şu anda 210. ve 208. Cadde’nin Vahap Başkan’ın zamanında hem kaldırım hem asfaltı yapıldı. Şu anda da burası çok canlandı. Bizim mahallemiz şu anda Mersin’in en güzel mahallesi oldu. Bu caddelerde ağaç dikilmesi için müracaat etmiştik. Şu anda ağaçları dikmeye başladılar. Çalışanlara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Park ve Bahçeler Dairesi’nde Peyzaj Mimarı olarak görev yapan Leyla Keskin, ağaç dikim çalışmalarının Mersin’in birçok noktasında gerçekleştirildiğini ve çalışmaların devam edeceğini ifade ederek, “208. Cadde’deki ağaç dikimimiz tamamlandı. Ağaç dikimimiz devam edecek” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?