Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde uygulanan sosyal ve kültürel projeler Ödüle doymuyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ‘Aile Eğitim Programı’ adı altında yürütülen çalışmalar ödüle layık görüldü. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim bakanlığının yürüttüğü, UNİCEF’in teknik desteğini sağladığı ‘Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında Doğankent Kültür Evimiz de tarım işçilerinin çocuklarına yönelik oluşturduğumuz ‘Çocuk Evi’ projemiz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüle layık görülmüş ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı, Başkan Çelikcan’a ödülünü İstanbul’ da yapılan bir törende takdim etmiş ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etmişti. Bu proje kapsamında çadırda yaşayan 300 civarında çocuğumuz her gün alınarak Kültür Evlerimizde okul öncesi eğitimler verilmiş, birçok etkinliklere katılmaları sağlanmıştı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile Eğitim Programı çerçevesinde Yüreğir Kültür Evlerinde yapılan çalışmalar nedeniyle 20 Kasım 2013 günü Ankara Rixos Grand Ankara Otelinde düzenlenecek programda Başkan Çelikcan’a ödülünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin verecek.
Yüreğir Kültür Evlerinden 7’den 70’e bütün vatandaşların faydalandığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan; ‘Toplumun en küçük yapı taşı olan aileye verdiğimiz önemi bilerek yaptığımız çalışmaların tüm Türkiye’de takdir görmesi bizleri mutlu ediyor.
Kültür Evlerinde uyguladığımız ‘Evlilik Öncesi Eğitim Programı’ ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanmaktadır. Evlilik kurumunda; eşlerin evlilik öncesi hazırlığının ve evlilik problemleri henüz ortaya çıkmadan eğitim almalarının önemi bütün dünyada bilimsel çalışmalarla ortaya konmuştur. Bu proje ile bugüne kadar 180 çiftimiz bu eğitimlerden faydalanmıştır. Evlendirme memurluğumuza başvuran çiftlerimizin bu programlara katılmaları teşvik edilmektedir.
Projenin amacı; sağlam, güçlü, mutlu ve uyumlu aileler kurulmasına katkı koymak. Ayrıca ailelerin huzur ve refahının arttırılmasına, aile kaynaklarının rasyonel kullanımının sağlanmasına, ailelerin ekonomik olarak desteklenmesine imkânlar ölçüsünde yardımcı olmak. Hak ve sorumluluklarını bilen, demokratik değerlere ve insan haklarına saygılı, beden, zihin, ahlâk, duygu bakımından dengeli ve sağlıklı gelişen; yaşadığı çevreye duyarlı, yapıcı, üretici ve verimli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmaktır.
Bunun yanı sıra aile eğitim programı çerçevesinde kişisel bakın ve hijyen, meme kanseri ve korunma yolları, aile içi iletişim, kadının medeni kanundaki yeri, çocuk acil ölümlerinin önlenmesi, kadınlara yönelik rehberlik ve özel eğitim hakları gibi bir çok eğitimler verilmektedir.’ şeklinde konuştu.