
Çevre ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman vasfını yitiren arazilerin orman köylüsüne tahsis edildiğini ifade ederek, “Bu alanları, ona en yakın köydeki hane başına kaç dekar düşüyorsa ona göre köylüye parselliyoruz. Hangi fidanı isterse onu dikip, 3 yıllık bakımını da biz üstleniyoruz. Buradan elde edilecek tüm gelir de orman köylüsüne kalacak” dedi.
SONER KAN
Çevre ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman vasfını yitiren arazilerin, en yakın orman köylüsüne hane başına göre eşit şekilde parsellendiğini, burada hangi fidan dikilmek isteniyorsa söz konusu fidanların bakımını bakanlık olarak kendilerinin üstlendiğini, elde edilen gelirin de vatandaşa kalacağını söyledi.
130.5 MİLYONLUK YATIRIM
Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 130 milyon 500 bin TL’lik bir yatırımla 115 bin 740 dekarlık bir tarım arazisinin sulamaya açılması ve iki ilçenin taşkından korunması noktasında hayata geçirilen 10 tesisin temel atma törenine katılmak üzere kente gelen Bakan Eroğlu, Adana Valiliği’ni de ziyaret etti. Vali Hüseyin Avni Coş, Eroğlu’nu kent protokolü ile birlikte valilik girişinde karşılarken, Veysel Eroğlu’na Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de eşlik etti.
SÖZÜNÜN ERİ BİR HÜKÜMETİZ
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturumda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu, son 9 ayda Adana’ya toplam 57 müjde verirken, 675 milyon TL’lik bir yatırımı da hayata geçirdiklerinin altını çizdi. 2014-2016 dönemini; Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ‘yatırım ve hamle dönemi’ olarak ilan ettiklerini kaydeden Eroğlu, “Sözünün eri bir hükümetiz. Bugüne kadar verdiğimiz tüm sözleri tuttuk” dedi.
KIRSAL KALKINMA HAMLESİ
Eroğlu, “Adana’da insanı araziye koysanız, ürün verecek bir arazi tipi var. Biz de bu nedenle Adana’ya yatırımlarımızı artırıyoruz. Kırsal kalkınmanın anahtarı olan; ‘Göl-Su Projesi’ kapsamında inşaatı devam eden 12 proje ile 38 bin 90 dekar alan arazi suya kavuşturacağız” ifadesini kullandı. ‘Orman köylüsünün, orman teşkilatının hasmı değil, hımsıdır’ anlayışı ile çok güzel hizmetlere imza attıklarını belirten Eroğlu, konuşmasını da şöyle sürdürdü:
KÖYLÜ TOPRAK SAHİBİ OLUYOR
“Orman vasfını yitiren alanları, köylülere tahsis ediyoruz. Bu alanları, ona en yakın köydeki hane başına kaç dekar düşüyorsa ona göre köylüye parselliyoruz. O bölgede hani tür fidan ya da ceviz, badem, defne ve keçiboynuzu gibi hangi ürün istenir ve bunda karar kılınırsa onu dikiyoruz. Bu fidanların 3 yıllık bakımını da bakanlık olarak biz üstleneceğiz. Parselleri de kuralarla belirliyoruz ve buradan elde edilecek tüm gelir vatandaşa ait olacak.”
ARI HAYVAN DİYE ORMANA ALMIYORLARDI
‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ mantığını benimsediklerini ve orman köylüsüne tam destek verdiklerinin altını çizen Eroğlu, organik bal üretimi noktasında ‘bal ormanları’ kurduklarını dile getirdi. Eroğlu, “Eskiden arıcılar ormana sokulmuyordu. 2007 yılında arıcılar bana gelip durumu anlattı. Nedenlerini araştırınca meğer ki, ‘ormanlara hayvan giremez’ diye bir kanın varmış. Arı da hayvan olduğu için ormanlara sokulmuyormuş. Buna çok güldüm” dedi.
BAL ÜRETİMİNDE DÜNYA İKİNCİSİYİZ
Veysel Eroğlu, “Türkiye’yi bal üretiminde ‘dünya lideri’ yapma noktasında bir genelge yayımladık ve ülke çapında bal ormanları kuruyoruz. Bu atılımımız sayesinde Türkiye, dünya bal üretiminde beşinci sıradan ikinciliğe yükseldi. Bu da çok önemli bir ekonomik kazanç olarak bize geri döndü. Adana’ya da 7 ayrı bal ormanı kurduk” ifadesini kullandı. Bakan Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Vali Hüseyin Avni Coş ve AK Parti milletvekilleri ile valilik bahçesinde fidan diktikten sonra, açılış için İmamoğlu’na geçti.