KALPTEN BABA: “Kimi zaman gülümseyerek, kimi zaman gözlerinizden yaşlar süzülerek, uzmanların verdiği teorik bilgilerin pratikteki iyi örneklerini öğrenerek okuyacağınız harika bir kitap sizi bekliyor.”
//
İNSANLIĞIN YILDIZININ PARLADIĞI ANLAR: Yazar, dünyada büyük beğeni kazanan kitabında, geniş kapsamlı bir bakış açısıyla ele aldığı insanlık tarihinin seyrini değiştiren on dört dönüm noktasını hikâye ediyor.
//
ORTAĞIN ÇOCUKLARI: “Şimdi elimde Mustafa Yıldırım’ın son kitabı var: Ortağın Çocukları. Ilımlı İslam darbecileri ABD’de açılımın altın madalyasını takıyor, İngiltere’de “Büyük Haç Şövalyesi” kılıcını kuşanıyorlar!
//
UÇAN SAZLIK: 1989 İstanbul doğumlu olan Eren Caner Polat ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü mezunu. Şimdiye dek çeşitli ajanslar, yayınevleri ve dergiler için illüstrasyonlar yaptı. Uçan Sazlık da bunlardan biri.
//
DİĞER: Sabahın körü; bir hatırlamaya an demek için geç, anı demek için erkendir. Hiçbir güzel an, gün bitmeden anı olmayı hak etmez. Gece di’li geçmiş zamanları taşıyan bir gemidir ve bu akşam limana varmadan batar umarım…
//
ÜÇ KADIN: “Hiçbir romancı benim için Robert Musil kadar değerli değildir.” Milan Kundera.
İşte o kitaplar;
//
Kalpten bir kavuşma hikâyesi
SERKAN Özübek’ten KALPTEN BABA- Hayatıma Hoş Geldin. Türkiye’de evlat edinen ilk bekar erkek tarafından yazılan bu kitap, sadece babalar için değil, anne ya da baba, evli ya da değil, tüm ebeveynler için bir rehber niteliğinde. Kitap, büyük bir cesaret örneği göstererek tek başına atıldığı babalık macerasında babalığın illa da genetik bağ ile olmayacağını göstermekle kalmıyor, aynı zamanda sevgi ve güven ilişkisi temelinde insan yetiştirmenin kodlarını da hepimize satır aralarında gösteriyor. İçinizi ısıtacak, ebeveynliği sorgulatacak, sevmeyi ve aileyi yeniden tanımlatacak, kalpten bir kavuşma hikâyesi bu. Dr. Bahar Eriş – Eğitimci Yazar. 144 SAYFA.
(LİTERATÜR HAYAT)
Savaşsız bir dünya kurma çabaları
STEFAN Zweig’ten İNSANLIĞIN YILDIZININ PARLADIĞI ANLAR. Bu kitap, tarihe ışık tutuyor. İnsanlık tarihinin dönüm noktaları olan 14 olay… Sultan II. Mehmed’in 21 yaşında Bizans’ı fethederek dünya tarihini değiştirmesi, Napolyon’un Waterloo’daki yenilgisiyle Avrupa’nın kaderini etkileyişi, Dostoyevski’nin kurşuna dizilmeye götürülürken yaşadığı duygular, Güney Kutbu’nu keşfetme yarışı, Lenin’in, XX. yüzyıl tarihini etkileyen Ekim Devrimi’ni başlatması, Cicero’nun diktatörlüğe direnişi ve cumhuriyeti savunuşu, ABD Başkanı Woodrow Wilson’un savaşsız bir dünya kurma çabaları… 292 SAYFA.
(REMZİ KİTABEVİ)
En hafif suçumuz: Görevi savsaklama!
MUSTAFA Yıldırım’dan ORTAĞIN ÇOCUKLARI- CIA Güdümlü Sivil Paşalar ve İslamcılarla Zifiri Karanlıkta Yıkılış. “Verdiğimiz rahatsızlık için özür” dilemiyorum! Özür dilemiyorum; çünkü rahatlık düşkünlüğü bitsin diye uğraşıyoruz! Çünkü gerçeklerden kaçınarak karanlıktan kurtulamazsınız! Öyleyse zifiri karanlıkta yıkılışın suçlusu kim? Başta ben olmak üzere hepimiz ve özellikle Türkler! Yazarlar, gazeteciler, her meslekten yüksek-orta öğrenimliler… Maskeli iblislere kul-köle olanlar! Türk egemenliğine düşman olsunlar diye devlet parasıyla okul açanlar! Yabancı devletleri kendilerine önder ilan edenler! En bağışlanmaz suçumuz: Kişisel rahatlığımız uğruna aymazlık, vurdumduymazlık! En hafif suçumuz: Görevi savsaklama!” Mustafa Yıldırım. 362 SAYFA.
(SİA KİTAP)
Hayal gücüne kim sınır koyabilir?
GÜRSEL Korat’tan UÇAN SAZLIK. Hayal gücüne kim sınır koyabilir? Bazen sen taşırsın ot demetini, bazen ot demeti uçurur seni. Kitap yazarın kelimelerini Eren Caner Polat’ın resimleriyle buluşturuyor. 28 SAYFA.
(YAPI KREDİ YAYINLARI)
Hiçbir güzel an, gün bitmeden anı olmayı hak etmez
OZAN Ünal’dan DİĞER. Yaşanan olayların, olan bitene ilişkin görüntülerin ya da bunların içimizde bıraktığı duyguların sadece bizim malumumuz olan, bir başkasına aktarılamayan, en yakınımızdakine bile tarif edilemeyen bir yanı vardır. İsmi konulamayan, dile dökülemeyen, resmi çizilemeyen ama sürekli hissedilen, zihnimizde yanıp sönen. Heykeltıraş yazar, diğer adı altında topladığı öykülerinde, doğası sözden ve gözden kaçmak üzerine kurulu, varlıklarıyla yoklukları birbirine karışmış o yaşantılarımızı ve hislerimizi cismani bir hale getiriyor. Zihnimizde ve içimizde silinerek çizilmiş olanları, yazarak resmediyor. 264 SAYFA.
(ALFA YAYINCILIK)
Farklı toplumsal sınıflardan gelen üç kadının hikâyesi
ROBERT Musil’den ÜÇ KADIN. Bir insana güvenmediğinde sadakatin en açık işaretleri bile sadakatsizliğin işaretlerine dönüşür, güvendiğinde ise sadakatsizliğin elle tutulur kanıtları bile yanlış anlaşılan, büyüklerinin haksız yere cezalandırdığı bir çocuk gibi ağlayan sadakate dönüşür. Yazar, 1911’de yayımlanan Birleşmeler’den sonra yine kadın karakterlere odaklandığı kitabında farklı toplumsal sınıflardan gelen üç kadının hikâyesini anlatıyor. Öykülere ismini veren ve hayatlarındaki erkeklerin bakışından gördüğümüz bu kadınlar ilk bakışta öykülerin odak noktası değilmiş gibi görünseler de üç erkeğin kaderine hükmeden, olayları belirleyen onlar: Köylü Grigia, aristokrat Portekizli ve tezgâhtar Tonka.112 SAYFA.
(CAN YAYINLARI)