BIST 100
11.481,67 4,16%
DOLAR
50,0207 0,07%
EURO
56,2301 0,48%
GRAM ALTIN
6.488,48 2,93%
BITCOIN
80.411,00 3,35%
FAİZ
39,62 -0,18%
GÜMÜŞ GRAM
83,75 4,86%
GBP/TRY
67,4057 0,44%
EUR/USD
1,1234 0,37%
BRENT PETROL
100,74 -2,71%
ÇEYREK ALTIN
10.608,67 2,93%
Adana Parçalı Az Bulutlu
Adana hava durumu
18 °

İKTİDAR İSTİHDAM YARATMAK ZORUNDA

Orhan Sümer foto

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana Yumurtalık İlçesinde meydana gelen ve 10 köylü vatandaşımızın gözaltına alındığı olayla ilgili değerlendirmede bulundu.

 

İŞ VAADİ GERÇEKLEŞMEDİ

 

Orhan Sümer, "Vatandaşlarımıza iş vaadi veriliyor, bu vaad gerçekleşmeyince bölge halkı eylem yapıyor. Bu haklı eyleme sert müdahale yapılıyor. Milleti coplamak, göz altına almak yerine iş imkanı yaratmak gerekir. Vatandaşın işe ne kadar muhtaç olduğunu anlamak gerekir" dedi.

 

ASIL SORUN İŞSİZLİK

 

Orhan Sümer, "Ülke öyle bir duruma geldi ki millet iş bulmak için her şeyi yapmayı göze alıyor. İŞKUR’un önündeki kuyruklardan, fabrika önlerindeki vatandaşlarımızdan durumun vahamiyetini çok net görüyoruz. Her gün yeni bir işletme ya da fabrika kapanıyor. İş bulma imkanı azalıyor. Vatandaşlarımız bir umut mücadele ederken üzerine bir de verilen sözlerin tutulmadığını görünce artık isyan etme duruma geliyor." dedi.

 

SUNİ GÜNDEMLER GERÇEKLERİ YANSITMIYOR

 

Orhan Sümer," İktidarın her gün gündem değiştirme çabaları gerçekleri değiştirmiyor. Suni gündem yaratma çabaları vatandaşımızın derdine çare olmuyor. Ülkenin asıl gündemi ekonomin kötü gidişatı, işsizlik, tarımın ve çiftçinin zor durumu, esnafın kepenk kapatması, eğitimde fırsat eşitliğinin ortadan kalkması, asgari ücretli vatandaşımızın dertleri. Bu temel sorunlar çözülmeden refah seviyesinin yükseldiğinden bahsetmek doğru değildir. "dedi.

 

 

Orhan Sümer" Her geçen gün daha kötüye giden ekonominin yansımalarını milletimiz iliklerine kadar hissediyor. Gençlerimiz, üniversite mezunlarımız iş bulma imkanı yakalayamıyor. İşsizlik ülkenin en büyük sorunu haline gelmiş durumda. İktidarın mutlaka katma değer sağlayacak yatırımlar yaparak istihdam sağlaması gerekmektedir. "dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?