Kitapçıların raflarında yer alan
6 kitabı sizler için yorumladım
PARANIN RUHU: Pozitif bilimler adı altında birçok yanlış bilginin bulunduğu, enerjinin nefes alıp vermeye indirgendiği, iste gelsin anlayışının yerleştirildiği günümüzde; bir iş insanıyla bir nefes koçunun kaleme aldığı bu çalışma, yaşama bakışının altını üstüne getirecek ve altının, üstünden çok daha güzel olduğunu deneyimleyeceksin.
//
TOMBİK AYI KAYBOLUNCA: Bu maceralardan öğrenecek çok şey var. Ve tabii ki bol bol kahkaha da sizi bekliyor. Tombik Ayı tüm çocukları bu tatlı öykülere davet ediyor.
//
MAVİ: Renkler, kendi dünyalarında mutlu bir şekilde yaşayıp eğleniyorlardı. Oysaki insanların siyah beyaz dünyaları vardı. Mutsuzlardı. Bir şeyler değişmeliydi. Prenses Mavi ile tanışma vakti…
//
MEPHİSTO: BİR KARİYERİN ROMANI: İlk kez 1936’da Amsterdam’da yayımlanan ve günümüzde kült bir esere dönüşen kitap, direniş, kariyer ve sanatsal ahlak üzerine büyüleyici bir çöküş ve kötülük romanı.
//
TELAŞSIZ MAVİ: Şiir hep olsun hayatımızda, çünkü duygusal insanların matemidir! İnsa-Niye. Sevmek değil, Söylemek zor, Bakmak değil, Görmek zor, Duymak değil, Hissetmek zor, İnsan olmak değil, İnsanca yaşayıp, Ölmek zor…
//
NE RAHAT OLURDUM: Sanatçının ilk kez toplu halde yayımlanan şiirleri ve Cihat Burak’ın defterindeki resimleri ve el yazılarını bir araya getiriyor. Haydar Ergülen’in önsözüyle katkı sağladığı kitap, Cihat Burak’ın dünyasına dahil olmak isteyen okurlar için bulunmaz bir keşif.
İşte o kitaplar;
//
Paranın sana nasıl geldiği, gittiğinden daha önemli
EBRU Özülkü, Tuba Kaytaş’tan PARANIN RUHU- Zenginlik ve Bilgelik Yolu. Madde ile mananın, bilim ve maneviyatın birleştiği yerdesin; zenginliğin bilgeliğindesin. Sahip olduğun güç tohumunu disiplin ve tutarlılıkla beslemek ve sağlıkla büyütebilmek için ihtiyacın olan motivasyon burada. Zenginlik sadece maddi varlıkların birikimi ya da bir sonuç değil, tamamen bir perspektif meselesidir. Çeşitli perspektiflerden bolluğun gerçek kaynaklarına, varlığın gerçek değerine bir bakış atıp kendini gerçekleştirmen için hiçbir engel yok! 200. SAYFA.
(CERES YAYINLARI)
//
Bu maceralardan öğrenecek çok şey var
KARMA Wilson ve Jane Chapman’dan TOMBİK AYI KAYBOLUNCA. Karnı acıkan Tombik Ayı, Ormanın derinliklerine daldı. Zamanın nasıl geçtiğini anlayamadan şiddetli bir fırtına patladı. Yolunu kaybeden Tombik Ayı’nın yardımına arkadaşları koşacaktı. Tombik Ayı ile birbirinden renkli arkadaşları Fare, Tavşan, Porsuk, Sincap, Köstebek, Karga, Çalıkuşu ve Baykuş birlikte çok eğleniyor. Onlar için her yeni doğan gün yepyeni bir macerayı da beraberinde getiriyor. 40 SAYFA.
(ALTIN KİTAPLAR)
//
Okul öncesi çocuklar için renkli bir masal
FATİH Tuncay’dan MAVİ. Renkler, kendi diyarlarında mutlu bir şekilde yaşayıp eğleniyorlardı. Oysaki insanların siyah beyaz dünyaları vardı. Mutsuzlardı. Bir şeyler değişmeliydi. O hâlde, Prenses Mavi ile tanışmaya hazır mısınız? Kum Saati, Foks, Efsane Futbol Takımı gibi kitaplarıyla çocukların çok sevdiği yazar bu kez okul öncesi çocuklar için renkli bir masal anlatıyor. 3+ yaş için uygundur. 44 SAYFA.
(BİLGİ YAYINEVİ)
//
Büyüleyici bir çöküş ve kötülük romanı
KLAUS Mann’den MEPHİSTO:BİR KARİYERİN ROMANI. Yazar, kitabı İkinci Dünya Savaşı Almanya’sında, sürgünde yaşarken yazdı. Romanın baş kişisi, Klaus’un kız kardeşi Erika’yla evlenen Gustaf Gründgens’in örtük bir karikatürü niteliğindeki Hendrik Höfgen’dir. Höfgen görünürde bir devrimcidir ama içten içe saplantılı bir güç ve şöhret arzusuyla yanıp tutuşan bir aktördür. Faust’taki Mephisto rolüyle elde ettiği parlak başarı ona Führer’in başbakanının desteğini kazandırır, bu sayede devlet tiyatrosunun başına atanır. Bir zamanlar inandığı değerlere ihanet ederek şeytanla bir anlaşma yapan Höfgen’in hayalleri nihayet gerçekleşirken ihanetinin ahlaki sonuçları onu rahatsız etmeye başlar. 364 SAYFA.
(CAN YAYINLARI)
//
Şiir duygusal insanların matemidir!
SERPİL Barın Torunoğulları’ndan TELAŞSIZ MAVİ. Şiir, her zaman kıymetliydi bende. Edebiyatın en samimi çocuğu diye nitelendiriyorum kendimce şiiri. İçinden geldiği gibi çünkü! Bir kelimeyle oynasan; düşürüyor yüzünü, büzüyor kifayetini. Şu sıralar, sosyal medyanın ilgisinden kaynaklı başlı başına bir çığır yaşanırken; etrafımdaki herkes, özellikle kendiyle alakalı, dizelere kulak kabartıyor. 120 SAYFA.
(DESTEK YAYINLARI)
//
Okurlar için anlamlı bir keşif niteliğinde
CİHAT Burak’tan NE RAHAT OLURDUM. Unutabilseydim bütün bildiklerimi yahut öğrenebilseydim bilmediklerimi ne rahat olurdum Mimar-ressam-yazarın en az bilinen tarafına ışık tutan kitap sanatçının 1940’lı yıllara ait bir defterinde kalmış, çoğu Osmanlıca kaleme alınmış şiirlerini bir araya getiriyor. Haydar Ergülen’in deyimiyle, yalnızlığını kalabalıklar arasında gezdirerek kalınlaştıran bir “yalnız çelebi”nin şenlikli hüznü… 80 SAYFA.
(EVEREST YAYINLARI)