Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu ve İstanbul Modern işbirliği ile düzenlenen “Geleceğin Genç Tasarımcıları Atölyesi”ni ziyaret ederek çocukların tasarımlarını inceledi.
Adana Ticaret Odası’nın desteği, TOBB Kadın Girişimci Kurulu, M1 Adana Alışveriş Merkezi ve İstanbul Modern Sanat Müzesi işbirliğiyle düzenlenen, “Geleceğin Genç Tasarımcıları Atölyesi10-21 Ocak tarihleri arasında çeşitli okullardan katılan bin dolayında çocuğu ağırladı.
İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin Anadolu’da ilk kez düzenlediği etkinlik, Vali Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ve Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, ATO Başkanı Atila Menevşe, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve ATO Yönetim Kurul Üyesi Mehmet Özel tarafından ziyaret edildi. Yapmış oldukları tasarım hakkında sohbet eden Vali Demirtaş ve eşi, çocuklarla birlikte boyama da yaptılar. Pprojenin hayata geçmesi sağlayan ATO Başkanı Atila Menevşe, ATB Başkanı Şahin Bilgiç ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal’a teşekkür eden Vali Demirtaş, çocukları tasarım kavramı üzerinde düşünmeye teşvik etmeyi ve tasarım nesnesinin nasıl kurgulanabileceğini öğretmeyi amaçlayan etkinliğin ilimizde düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Bütün icatlar hayalle başlıyor. Buradaki çocuklarımız da küçük kağıtlara hayat vererek geleceği tasarlıyorlar. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
ATO Başkanı Menevşe, ATB Başkanı Şahin Bilgiç ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal da projedeki amacın çocukların tasarım kavramı üzerine düşünmeye başlamasını ve bir tasarım nesnesinin nasıl kurgulanabileceğini hayal etmesini sağlayarak, gelecekte daha inovatif girişimciler yetişmesine katkı sunmak olduğunu belirterek, “Çocukları gündelik yaşamımızı değiştiren, davranışlarımızı belirleyen, alışkanlıklar yaratan tasarımlar üzerine düşünmeye teşvik ediyoruz. Çocukların yaratıcı ve yenilikçi bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan Geleceğin Genç Tasarımcıları, çocukların hem tasarım kavramını keşfederek gelecek üzerine düşünmesine hem de tasarımcı kimliğini tanımalarına aracı oluyor. Program çocukların tarihi belirleyen icatların modern dünyada nasıl dönüştüğünün ve insan yaşamını nasıl dönüştürdüğünün izini sürmeleri ile başlıyor. Programın sonunda toplam 40 seansta, yaklaşık 1000 çocuğumuzun bu projeye katılmış olacak” diye konuştular.