BIST 100
11.481,67 4,16%
DOLAR
50,0207 0,07%
EURO
56,2301 0,48%
GRAM ALTIN
6.488,48 2,93%
BITCOIN
80.411,00 3,35%
FAİZ
39,62 -0,18%
GÜMÜŞ GRAM
83,75 4,86%
GBP/TRY
67,4057 0,44%
EUR/USD
1,1234 0,37%
BRENT PETROL
100,74 -2,71%
ÇEYREK ALTIN
10.608,67 2,93%
Adana Parçalı Az Bulutlu
Adana hava durumu
17 °
  • ANASAYFA
  • YAŞAM
  • CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ, SON 7 AYDA MEYDANA GELEN REKOR OTOBÜS KAZALARINI TBMM’YE TAŞIDI

CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ, SON 7 AYDA MEYDANA GELEN REKOR OTOBÜS KAZALARINI TBMM’YE TAŞIDI

Kürsü 2

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 16 Ocak 2024 tarihinde Mersin’de yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen otobüs kazasında 9 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, son aylarda artan otobüs kazalarını TBMM gündemine getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Kış, son 7 ayda artan rekor otobüs kazalarının nedenlerinin araştırılarak, acilen çözüm yollarının bulunması gerektiğini belirtti.

Yeni nesil otobüslere göre, şoför yetiştirilmesi gerektiği, denetim, yaptırım ve eğitim konusunda adımlar atılmasını vurgulayan Kış, artan ölümlü kazaların bir an evvel önlenmesi için Bakanlığa çağrı yaptı.

Şoförlerin ekonomik koşullarının ve çalışma koşullarının da düzenlenerek daha nitelikli bir şoför kadrosu yaratılacağına vurgu yapan Kış, uzmanların yaptıkları açıklamaların ve önerilerin de dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin ulaşım alanında yaşadığı en önemli sıkıntıların başında bu otobüs kazalarının geldiğini belirten Kış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

  1. Son 7 ayda otobüs kazalarında çok ciddi artışlar görüldüğü TÜİK verilerinde de belirtilmişken, bu kazaların nedenleri ve çözümleri üzerine bir eylem planı oluşturacak mısınız?
  2. Kazaların en büyük sebebi nitelikli şoför yetişmediği için diyen  yetkililerin bu uyarılarını dikkate alıp bu konuda bir çözüm geliştirecek misiniz?
  3. Çalışma şartları, ekonomik koşulları konusunda sıkıntı yaşanması sebebiyle nitelikli şoför ve personel yetişmediği söylenirken, var olan sorunları ortadan kaldırmak adına  bir adım atacak mısınız?
  4. Kazaların önlenmesi için; denetim, eğitim ve gerekli yaptırımlar konusunda ilgili bakanlıklarla koordineli bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?