Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Diş Hekimliği Fakültesi, verdiği kaliteli hizmetle Çukurova Bölgesi’nin yıldızı olmaya devam ediyor.
Hizmet ve kalite standartlarını her geçen gün daha da artıran Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne TÜV tarafından 2007 yılında 3 yıllığına verilen Kalite Yönetim Belgesi, 2010-2013 yılından sonra bir kez daha yenilendi. Üçüncü kez “İSO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi” belgesi almaya hak kazanan Ç.Ü Diş Hekimliği Fakültesi’nin, diş hekimliği klinik hizmetleri sunumundaki kalitesi bir kez daha tescillemiş oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ç.Ü Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Serdar Toroğlu; Fakültede Kalite Yönetim Sisteminin kurulduğu günden bu yana sağlıkta hizmet kalitesinin standartlarını yükseltmeye çalıştıklarını ve insan sağlığını odak noktası yaparak hasta memnuniyetini her geçen gün artırdıklarını vurguladı. Prof. Dr. Toroğlu, ayrıca klinik hizmetleri kalitesinin geliştirilerek, bölgemizde sürekli gelişen ve iyileşen bir kurum olma özelliğinin Ç.Ü Diş Hekimliği Fakültesi’nin en temel hedefleri arasında yer aldığını belirtti.
ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?
ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemlerinin kurulması esnasında uygulanması gereken şartların belirtildiği tanımlandığı, belgelendirme denetimine tabi olan; bir ürünün üretiminden ya da hizmet sunumundan, müşteriye ulaştığı yere kadar her süreçte müşterinin beklenti ve gereksinimlerini karşılayarak kaliteyi güvence altına alan, tüm bu süreçlerde müşteri memnuniyetini ön planda tutan standarttır ve verilen belgenin adıdır.
YARARLARI :
Uluslararası geçerliliğe sahip ISO 9001 belgesi ile piyasa koşullarında rekabet şansının artması,
Pazar Payının Genişlemesi,
Uluslararası ticari avantajlardan yararlanma,
Ürün-Hizmet sunumunda tutarlı bir yapı sergileme,
Müşteri beklentileri doğrultusunda ürün-hizmet sunumu,
Yönetim standardı oluşturularak kurumsallaşma,
Verimliliğin ve karlılığın artması,
Müşteri odaklı yaklaşımın benimsenmesi,
Müşterilerle aynı dilin konuşulması,
Sürekli gelişen ve iyileşen bir kurum olmak,
İşlerin ilk seferde doğru yapılmasını kolaylaştırmak,
Genel performansın sürekli iyileşmesi,
Hatalardan ve kalitesiz işten kaynaklanan maliyetlerin azalması,
Firma içi iletişimin gelişmesi,
Çalışanların katılıma teşvik edilmesi