Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) desteğiyle hayata geçirilen ‘Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmet vermeye başladı. Merkezin iç tefrişat ve medikal malzemeleri IOM tarafından hibe edildi. Yerel yönetimler arasında Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan merkezde, kadınlara yönelik fizyolojik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek. Merkezden hem mülteci hem de yerel topluluklardan tüm kadınlar faydalanabilecek.
Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat Bakır, “Kadın Sağlığı Danışma Merkezimizi 8 Mart gibi kadınlar ve kadın haklarının önemini anımsatan bir günde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece 8 Mart değil, her gün kadınlarımızın günü olsun” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından ‘Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’ hizmete açıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmet vermeye başlayan Kadın Sağlığı Danışma Merkezi; Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü’nün işbirliği ile Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) desteğiyle hayata geçirildi. Merkezin iç tefrişat ve medikal malzemeleri Uluslararası Göç Örgütü tarafından hibe edildi.
Yerel yönetimler arasında Türkiye’de bir ilk!
Yerel yönetimler arasında Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan merkezde, kadınlara yönelik fizyolojik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek. Merkezin gerek fizyolojik, gerekse de psikolojik hizmetlerinden; hem mülteci hem de yerel topluluklardan tüm kadınlar faydalanabilecek.
Kadınlar pek çok farklı alanda hizmet alabilecek
Mezitli İlçesi Akdeniz Mahallesi’nde yer alan merkezde, ‘Psikolog Odası’, ‘Sağlık Odası’, ‘Etkinlik ve Toplantı Odası’, ‘Çocuk Oyun Odası’ ve ‘Diyetisyen Odası’ bulunuyor. Psikolog Odası’nda; psikolojik danışmanlık, kadına şiddetle mücadele, hamilelik döneminde ve doğum sonrası psikolojik travmalar, menopoz dönemi yaşanan psikolojik sorunlarla mücadele gibi konularda destek sağlanacak.
Merkezdeki Etkinlik ve Toplantı Odası’nda yapılacak etkinlikler kapsamında ise hamilelere yönelik, Büyükşehir Belediyesi’nin fizyoterapistleri tarafından hamilelikte fiziksel aktivite, nefes eğitimi ve omurga sağlığı eğitimi verilecek. Toplantı Odası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen Menopoz Okulu hizmeti, üreme sağlığı danışmanlık hizmeti ve hamilelere egzersiz danışmanlığı ile sağlıkla ilgili eğitimler düzenlenecek.
Merkezde yer alan Sağlık Odası’nda, Büyükşehir Belediyesi sağlık personelleri tarafından kadın danışanlara sağlık konusunda danışmanlık hizmeti verilecek. Çocuk Oyun Odası ile de danışmanlık hizmeti almaya gelen kadınların çocukları, kendileri danışmanlık hizmeti alırken oyun odasında keyifli vakit geçirebilecek.
Diyetisyen Odası’nda ise bir diyetisyen eşliğinde, kadınlara sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü konusunda yardımcı olunacak.
“Merkezimizi 8 Mart’ta açmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat Bakır, merkez hakkında bilgi verirken; “Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü olarak kadınlarımızı her yaşta, gerek ruhsal gerek fiziksel açıdan desteklemeyi hedeflediğimiz Kadın Sağlığı Danışma Merkezimiz’i 8 Mart gibi kadınlar ve kadın haklarının önemini anımsatan bugünde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Merkezimizde; Menopoz Okulu, beslenme desteği, beslenme danışmanlığı; hamilelik döneminde gerek fiziksel gerek beslenme açısından danışmanlık hizmetleri vermeyi planlıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in her zaman desteklediği kadınlarımızın yaşadığı olumsuzluklara yardımcı olabileceğimiz Merkezimizde hizmete başlamış bulunmaktayız. Projemizde bizi destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü ve Uluslararası Göç Örgütü’ne teşekkürlerimizi sunarız. Sadece 8 Mart değil, her gün kadınlarımızın günü olsun” dedi.