DOLAR35,6138% 0.08
EURO36,9748% -0.35
STERLIN43,7138% -0.39
FRANG39,2021% -0.15
ALTIN3.118,30% 0,61
BITCOIN101.475,04-2.714

BORSA BAŞKANI UYARDI: ÜRETİCİYİ AYAKTA TUTUN!

Yayınlanma Tarihi :
BORSA BAŞKANI UYARDI: ÜRETİCİYİ AYAKTA TUTUN!

????????????????????????????????????

ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “Üreticiyi ayakta tutacak yollar bulunmalı”

ATB Meclis toplantısında konuşan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Üreticiyi ayakta tutacak yollar bulunmalı aksi takdirde 2019 yılı daha sıkıntılı geçer” dedi.

BAĞIŞ, “ÜRETİCİYE HER TÜRLÜ DESTEK VERİLMELİ”

  1. Olağan ATB Meclis toplantısının açılışını yapan Meclis Başkan Osman Bağış, ülkede bir çok ürünün fiyatının arttığından vatandaşın haberi dahi olmaz iken tarım ve tarım ürünlerindeki fiyat artışının hemen farkedildiğini söyleyerek Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarım ürünlerinin üretim planlamasını yaparken ülkenin ihtiyacını karşılayacak şekilde planlar yapmasını ve üreticiye her türlü desteğin verilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

BİLGİÇ, “TÜRKİYE’NİN TARIMLA İLGİLİ PLANLAMALARI İYİ YAPILMALI”

Gündem gereği söz alan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Bölgemizde büyük oranda kaliteli ürün yetiştirilmektedir. Yetiştirilen kaliteli ürünlerde iç piyasa ve ihracatta kıymetlendirilerek satılmalıdır. Dövizin yükselişi ülkemize ciddi dalgalanma meydana getirdi. Üreticinin kullandığı zirai ilaçlar, gübreler ve petrollerde ciddi artışlar oldu. Bu durum tüm üreticileri olumsuz etkiledi. 2018 yılını bir şekilde geçiriyoruz ama durum düzelmez ise 2019 daha sıkıntılı bir yıl olacak. Hükümetimiz bu planlamaları yapıp, üreticiyi ayakta tutmanın yollarını bulması lazım. Üretici üretmez ise bir çok ürün dışarıdan alınmak zorunda kalınıyor. Bu da ülkemizin her alanda zarara uğraması demektir. Bu yüzden Türkiye’nin tarımla ilgili planlamaları, ürün planlamaları iyi yapılmalı, üretici ve tüketiciyi en iyi şekilde kollanmalı ve korunmalıdır.”

TOBB’DAN BİR NEFES DAHA

TOBB’un önderliğinde başlayan Kobi Destek Kredisine ilave bir desteğin daha verildiğini de hatırlatan Başkan Bilgiç, “Piyasa faizlerine göre çok uygun olan bu kredileri kullanmayan üyelerimiz bu destekten mutlaka yararlansın. Bankalarla yapılan anlaşma gereği bir nefes daha alsınlar. Bu krediden yararlanmak isteyen üyelerimiz bize ulaşırlarsa kendilerine yardımcı oluruz.” diye konuşan Başkan Bilgiç, Cuma Günü Sheraton Otelde yapılacak TOBB ve Türkiye Bankalar Birliği’nin “Reel Sektör& Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı”na tüm üyelerini davet etti.

Konuşmaların ardından ATB meclis gündem maddelerine geçildi.

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
    35,577935,6138% 0.08
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
    36,930636,9748% -0.35
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
    43,666343,7138% -0.39
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
    39,157539,2021% -0.15
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
    24,640624,6656% -0.82
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    4.988,665.098,43% 0,61
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    3.117,923.118,30% 0,61
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM
    101.475,04-2.714

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış