Akbank Private Banking desteği ile 2010 yılından itibaren Çağdaş Sanat Buluşmaları’nı düzenlemeye başlayan Contemporary Istanbul’un bu yılki onuncu durağı Adana oldu. Çağdaş sanat koleksiyonerleri, yatırımcıları, sanatseverleri ve galeri yöneticileri Adana Hilton’da buluştu. İş dünyası ve cemiyet hayatından çok sayıda seçkin konuğun katıldığı gecede çağdaş sanatın gelişimi ve çağdaş sanatın yatırım boyutu ana gündem maddelerini oluşturdu.
7- 10 Kasım 2013 tarihlerinde 8.si gerçekleşecek olan Contemporary Istanbul, çağdaş sanatın gelişmesi, yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması ve Türkiye’nin dünyanın başlıca uluslararası sanat merkezleri arasında yerini alabilmesi için çalışmalarını sürdürmeye, farklı projeler ile yıl boyunca sanatseverlerin karşısına çıkmaya devam ediyor.
Çağdaş sanatın tüm Türkiye’ye yayılması misyonuyla Akbank Private Banking desteğiyle 2010 yılından itibaren Anadolu’daki çağdaş sanat koleksiyonerlerini, iş dünyasının önemli isimlerini, yatırımcıları, genç sanatseverleri ve galeri sahiplerini / yöneticilerini bir araya getirmek misyonuyla Çağdaş Sanat Buluşmaları’nı düzenleyen Contemporary Istanbul; İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde gerçekleştirilen Çağdaş Sanat Buluşmaları’nın bu yılki onuncu durağını 08 Ekim 2013 Salı günü Adana Hilton’da, Adana’lı sanatseverlerle gerçekleştirdi.
Sanatın yatırım yönünün, sanat koleksiyonerliğine ilişkin bilgilerin uzmanlar tarafından aktarıldığı Çağdaş Sanat Buluşması’nın İstanbul’daki üçüncü durağının açılış konuşmaları Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Akbank Private Banking’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı tarafından gerçekleşti.
Contemporary Istanbul Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman önce “Çağdaş Sanat Nedir” konulu bir konuşma yaptı. Konuşmasında çağdaş sanatın klasik ve modern sanattan hangi yollarla evrilerek ayrıldığını anlattı. Ardından Borusan Holding CEO’su ve koleksiyoner Agah Uğur sanata olan ilgisini ve koleksiyonerlik serüvenini konuklar ile paylaşırken, çağdaş sanatçı Ali Emir Tapan ise Türkiye’de Çağdaş Sanatçı olmak konusundaki deneyimlerini sanatseverlere aktardı.