DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ANAVARZA BAL’IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Yayınlanma Tarihi :
ANAVARZA BAL’IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

anavarza bal (3)Kozan’da bulunan üretim tesislerinin kapısını basın mensuplarına açan Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen, son 2 yılda yaptıkları 10 milyon TL’lik yatırımla Adana ekonomisi için katma değer yarattıklarını belirterek “2017 yılındaki başarımızdan sonra şimdi hedefimiz 2018 yılında bu başarıyı katlayarak sürdürmek. Üretimimizi, şişeleme kapasitemizi ve geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 40 milyon TL’lik ciromuzu 2018 yılında yüzde 40 artırma hedefindeyiz” dedi.

1979 yılından itibaren gıda alanında faaliyet göstermeye başladıklarını, Anavarza Bal adı altında da 1995 yılından bu yana da bal sektöründe olduklarını kaydeden Sezen şunları söyledi;

anavarza bal (2)“2018 yılı için tüm planlarımızı 3 bin tonluk üretimimizi 4,2 bin tona çıkarmak ve yıllık ciromuzu 56 milyon TL’ye taşımak üzerine yapıyoruz. Geldiğimiz noktada bölgenin kalkınmasında önemli rol oynayan Anavarza Bal markası ile bal sektörünün önemli oyuncularından biri olduk. Ciroile pazar payı olarak Türkiye’deki iki büyük markasından biri olarak bu yıldan başlayarak ihracata da büyük ağırlık vermek istiyoruz. Şu an ihracatımız toplam satışımızın yüzde 5’i. Türkiye’nin bal ihracatına paralel olarak ihracatımız ne yazık ki düşük. Bu yıldan başlayarak ihracatımızı iki katına çıkarmak istiyoruz. Bunun için mevcut Irak ve Hollanda pazarının yanına yeni ülke pazarlarını da eklemek için araştırmalarımız ve girişimlerimiz sürüyor. Öte yandan 2017 yılında bir ilk olarak piyasaya sunduğumuz toz bal gibi katma değere sahip ürünler geliştirmeye devam ediyoruz”

Türkiye Bal Üretiminde 2. Sırada

Dünyanın en büyük bal üreticisinin Çin olduğunu ve ardından 105 bin ton ile Türkiye’nin geldiğini de sözlerine ekleyen Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen, mevcut şartlarda dünya ile rekabet edebilmek için bir dizi iyileştirmeye gerek olduğunun altını çizdi. Türkiye’de arıcılık ile uğraşanların tüm gelirlerini baldan elde ettikleri için balın pahalı olduğunu kaydeden Sezen “Bu pahalı bal ile dünya ile rekabet edemiyor ve yurtdışına satamıyoruz. Ancak arıcıların bal üretirken bir yandan da; arı zehiri, polen, arı sütü gibi katma değeri yüksek ve gelirlerini artıracak ürünlerin üretimine yönelmesi ile ihracatta arzu ettiğimiz seviyeye ulaşabiliriz.Bunları ürettiğimiz takdirde dünya fiyatları ile rekabet edebiliriz. Ayrıca ihracat içir bir diğer konu da süzme balda katma değer oluşturabilmemiz için monofloral balları ülkemizin tanıtması ve kimliklendirme çalışmalarını yapabilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

anavarza bal (1)“Adana’nın Potansiyeli Çok Yüksek”

Türkiye’de arıcılığın çoğunlukla gezici olarak yapıldığına da dikkat çeken Sezen, bal üretim kapasitesine bakıldığında Adana, Muğla ve Ordu illerinin öne çıktığı söyledi.

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış