BIST 100
11.482,60 1,32%
DOLAR
50,1497 0,09%
EURO
55,9304 -0,72%
GRAM ALTIN
6.556,39 -0,60%
BITCOIN
75.922,00 0,13%
FAİZ
39,49 0,28%
GÜMÜŞ GRAM
83,81 0,09%
GBP/TRY
67,1077 -0,65%
EUR/USD
1,1143 -0,68%
BRENT PETROL
97,05 -0,34%
ÇEYREK ALTIN
10.719,70 -0,60%
Adana Açık
Adana hava durumu
17 °

ADANA’DA BİSİKLET YAYGINLAŞACAK

bisiklet

bisikletBisiklet  Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Şahin Ünsal, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Portakal Çiçeği Karnavalı” etkinlikleri kapsamında “Bisikletini al gel” sloganıyla düzenlenen bisiklet turuna büyük katılım olduğunu, hedeflerinin kentte bisiklet sporunu yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Ünsal, Adana’da bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Portakal Çiçeği Karnavalı” kapsamında Atatürk Parkı önünde toplanan yaklaşık 200 kadar Adana Bisiklet Topluluğu (ABİT), Adana Dağ Bisikleti Derneği ve vatandaşların katıldığı turda hedefin bisiklet sporuna dikkat çekmek olduğunu kaydetti.

Tura, 7’den 70’e çocuk, genç, büyük kadın ve erkeklerin yanı sıra engellilerinde katıldığına dikkati çeken Ünsal, bu gibi etkinlikler sayesinde yeni sporcular edindiklerini de sözlerine ekledi.

-BİSİKLET YOLUNA DİKKAT ÇEKİLDİ-

Atatürk Parkı önünde tur başlamadan önce konuşan Bisikletliler Derneği İl Temsilcisi ve Çevre Tüketici Koruma Derneği Yöneticisi Dr. Sadun Bölükbaşı, etkinliğin bir yarış değil, gezi olduğunu ifade etti.

Bülükbaşı, Atatürk Parkı önünden başlayan gezinin Ziyapaşa Bulvarı, Sular, Toros Mahallesi, Baraj Yolu, Turgut Özal, Süleyman Demirel Bulvarı üzerinden Dilberler Sekisi’ne giden sürücülerin güzergah boyunca “Kentimize bisiklet yolları istiyoruz” şeklinde slogan attıklarını belirterek “Trafik kazalarının azalması ve bisiklet kullanmanın daha çekici hale getirilmesi için yerel yöneticilerin bu konuda duyarlı davranmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü çalışanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de destek verdiler.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?