DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

MİMARLAR ODASI ADANA ŞUBESİ’NDE YENİ DÖNEM

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
MİMARLAR ODASI ADANA ŞUBESİ’NDE YENİ DÖNEM

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi 17. Olağan Genel Kurulu’nda ilk sonuçlara göre seçimi Kolektif Mimarlar Grubu’nun adayı Mimar Sedat Gül’ün listesi kazandı.

İki aday listenin yarıştığı Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin (MMO) 17. olağan genel kurulu 29-30 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi. Oy verme işlemleri 30 Ocak Pazar günü Mimarlar Odası Adana Şubesi’nde; Ufuk Önder’in divan başkanlığı, İrem Yaycıoğlu ve Tuğba Ülgen’in yazmanlığında gerçekleştirildi. 600’e yakın üye mimarın oy kullandığı seçimlerde Kolektif Mimarlar Grubu’nun adayı Mimar Sedat Gül ile Açık Mimarlık Topluluğu’nun adayı Eren Tümer’in listeleri yarışırken, resmi olmayan ilk sonuçlara göre seçimi Kolektif Mimarlar Grubu’nun listesi kazandı. İlk sonuçlara göre; Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin yeni yönetimi Sedat Gül, Kamuran Pekçetin, Serhat Çalık, Cansu Güneşer, Canan Sarı, Eren Tümer ve Kasım Çelik’ten oluştu. Seçilen yönetim kurulu devir teslimin ardından toplanarak görev dağılımını gerçekleştirecek.

ETKİN TEMSİLİYET VE KATILIMCI SÜREÇ VURGUSU

Seçimi kazanan Kolektif Mimarlar Grubu, Adana kent genelinde ve Osmaniye ile Kadirli’de hizmet veren meslektaşlarını en iyi şekilde temsil etmek için var gücüyle çalışan, şeffaf ve tüm üyelere katılımcı bir süreç ile Mimarlar Odası Adana Şubesi’ne Çukurova genelinde bir ivme kazandıracakları mesajını verdiler. Kolektif Mimarlar Grubu’nun Başkan Adayı Mimar Sedat Gül de demokratik bir çerçevede gerçekleşen seçimlerde kazananın oda ve mimarlar olduğunun altını çizdi. Gül, yeni dönemde çağın gereklerine uygun olarak dijital ve yüzyüze olmakla birlikte kolektif ve katılımcı bir süreç izleyeceklerini kaydetti. Özellikle genç mimarların verdiği desteğe teşekkürlerini ileten Mimar Sedat Gül, “Yönetim süreçleri ve karar mekanizmalarında genç mimarlar söz sahibi olacak. Önceliğimiz katılımcılık ve çoğulculuğu sağlamak. Oda içerisinde ve dışarısında mimarların sorununa aidiyetle yaklaşan, kent sorunlarına hem mimarlar hem de kentli hakları perspektifinden bakan bir süreç izleyeceğiz. Bizleri destekleyen tüm meslektaşlarımıza ve önceki dönem yönetimimize odamıza katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP