DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

ADSİAD’DAN GÖRKEMLİ 5 OCAK KUTLAMASI…

Yayınlanma Tarihi :
ADSİAD’DAN GÖRKEMLİ 5 OCAK KUTLAMASI…

100 yıla 100 lazerli gösteri…

ADANA – Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü tüm kentte büyük bir coşku ve heyecanla kutlanıyor.
Kurtuluş sevincine ortak olan Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği de (ADSİAD), kurtuluşun 100. yılını görkemli bir etkinlikle kutluyor.
ADSİAD Başkanvekili Hasan Adalı’nın desteği ile hazırlanan ve güçlü pırıltılardan, yoğun ışık kaynağından oluşan lazer gösterisi kurtuluş kutlamalarına farklı bir hava katacak.


Adana’nın 100. Kurtuluş yıldönümüne özel hazırlanan etkinlik ve kurtuluş coşkusuyla ilgili açıklama yapan ADSİAD Başkanı Vedat Gizer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” sözünü hatırlatarak Adana’nın; küllerinden doğan bir Cumhuriyet’e giden ışık olduğunu vurguladı.
Başkan Vedat Gizer, ADSİAD’ın kente değer katan tüm oluşumlarda destek olmaya özen gösterdiğini dile getirdi.

SONSUZLUĞA UZANAN 100 IŞIK SÜTUNU…
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Adana’nın önemine işaret eden ADSİAD Başkanvekili Hasan Adalı ise 100 adet lazerin akşam ve gece saatlerinde yakılmaya başladığını ve Adana’dan uzayın karanlık sonsuzluğuna doğru uzanan 100 adet ışık sütunu oluşturulduğunu kaydetti.


Adalı, “100 yıllık kurtuluşumuza özel hazırladığımız ve her yıl için bir olmak üzere toplam 100 lazerli gösterimizi geceleri tarihi Taşköprü üzerinde halkımızın izlenimine sunduk. 6 Ocak Perşembe günü akşam ve gece de dahil olmak üzere tüm Adanalıları bu güzel atmosferi yaşamaya davet ediyoruz” dedi.
Adalı, Adana’dan gecenin karanlığına doğru sonsuz bir şekilde uzanan 100 adet ışık sütununun bir yandan Adana’nın hiç bir zaman sönmeyecek özgürlük ateşini simgeleyeceğini diğer yandan da kurtuluş ve kuruluşun lideri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” sözünü simgeleyeceğini ifade etti.
NİCE 100 YILLARA ADANA…
ADSİAD Başkanı Vedat Gizer ve Başkanvekili Hasan Adalı, yaptıkları ortak açıklamada Adana ve ülkesi için canını hiçe sayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları saygı ve minnetle andıklarını ifade etti. Gizer ve Adalı, “Nice 100 yıllara Adana” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP