DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

BAŞKAN KARALAR, YOL ÇALIŞMALARINA KATILDI

Yayınlanma Tarihi :
BAŞKAN KARALAR, YOL ÇALIŞMALARINA KATILDI

Adana’nın dört bir yanında altyapı ve yol çalışmaları sürüyor

Başkan Zeydan Karalar, yol yapım ve altyapı çalışmalarını bizzat denetliyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kent trafiğini rahatlatmak için planlanan ve yapımı süren yeni yollarda denetleme ve incelemeler bulundu. Yapımı devam eden Ahmet Zenbilci Bulvarı ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın Otogara kadar uzamasını sağlayacak Ray Sokak’taki çalışmaları inceleyen Başkan Zeydan Karalar,  bu bölgede süren yağmur suyu tahliye hattı çalışmalarını da denetledi. Başkan Zeydan Karalar, Yüreğir Kazım Karabekir Mahallesi’nde devam eden kanalizasyon hattı temizlik çalışmalarını da denetledi.

KANALİZASYONLAR 12 ARAÇLA TEMİZLENİYOR

Kazım Karabekir Mahallesi’ne yağmur suyu tahliye hattı da döşendiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Şu anda ekiplerimiz kanalizasyon hatlarını temizliyor. Kışın yoğun yağmurda evleri su basmaması için çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta da Selahattin Eyyubi, Karacaoğlan, PTT ve diğer mahallelerimizde kanalizasyon temizliği yaptık. Ekipler temizlik esnasında kanalizasyonları tıkayan malzemeler ve eşyalar çıkarıyor. Kanalizasyon tıkanınca hem koku yapıyor, hem de yoğun yağmurlarda  su baskınlarına neden oluyor. Vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Ekiplerimiz 12 kanalizasyon temizleme makinesi ile harıl harıl çalışıyor” dedi.

ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ray Sokak’ta süren yol yapım ve yağmur suyu tahliye hattı döşenmesi çalışmalarını da inceleyen Başkan Zeydan Karalar, “Adana’nın çeşitli noktalarında trafiği rahatlatmak için, alternatif yollar üzerinde çalışıyoruz. Eski adıyla Ray Sokak’ta, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın devamında çalışmalarımız sürüyor. Niyetimiz Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı, Otogarın arkasına kadar uzatarak D-400’e paralel bir yol yapmak.

Doğu-Batı hattında önemli bir yol olacak. Ayrıca Denizli, Narlıca, Fevzipaşa ve Yeşilevler mahallelerinde yağmur yağdığında sıkıntı çeken vatandaşlarımızın da sorununu çözmek istiyoruz. Şu anda Denizli ve Narlıca için yağmur suyu tahliye hattı döşüyoruz. 2000’lik borular kullanıyoruz. Yolu asfaltlamadan önce altyapıyı da tamamlama amacındayız. Yoğun yağmur yağdığında mahallelerde oluşan mağduriyeti gidermek gerekiyor. Bu hat yapıldıktan  sonra mahallelerin arasındaki hatlar da döşenecek. Akabinde Yeşilevler ve Fevzipaşa mahallelerinin yağmur suyu hatları buraya bağlanacak” diye konuştu.

KOZAN YOLU TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Yapımı süren Ahmet Zenbilci Bulvarı’ndaki çalışmaları da denetleyen Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “Burası Sarıçam’ın trafiğini rahatlatacak bir çevre yolu. 25-30 milyon lira tutarında maliyeti olacak. Burası tamamlanınca Buruk Mezarlığı’na gidenler, otobandan Buruk Mezarlığı’nın arkasından çıkabilecek. Ya da Kozan ve diğer ilçelere gidenler bu yolu kullanacak. Kozan Caddesi’ndeki trafiğin üçte birinin buraya kayacağını düşünüyoruz.”

Başkan Zeydan Karalar, hizmet incelemesi ve denetlemesi yaptığı mahallelerde, esnaf ve halkla da bir araya gelerek, sohbet etti, sorun dinledi.

YORUM YAP