DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

20 YILLIK İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Yayınlanma Tarihi :
20 YILLIK İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

belediye-meclisiAdana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Çukurova ilçesi Şambayadı, Esentepe, Kabasakal, Kireçocağı mevkisinde bin hektarlık alanı kapsayan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı değişikliğine ait komisyon raporu kabul edildi. Aynı bölgeyle ilgili 1/1000’lik çalışmanın da önümüzdeki günlerde Meclisten geçmesi yönünde görüş birliği yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Meclis kürsüsüne birlikte çıkarak, Adana’nın önünü açacak ve modern şehirleşmenin gerçekleşmesine olanak tanıyacak projeyle ilgili görüş belirtti.

ŞEHİR PLANCILIĞINA SADIK KALACAĞIZ

Kürsüde ilk sözü alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Şambayadı bölgesinde yıllar öncesine dayanan ve Hazine’ye ait bazı yerlerle ilgili sorun bulunduğunu hatırlattı. Başkan Sözlü, “Bu problemi çözme yolunda önemli adımlar attık. Çukurova Belediye Başkanımızla mutabakatımız var. Adana şehirciliği açısından belki bizim şeref payemiz olacak bir proje. 1/1000’lik yapılırken de, siyasi çekişmeye neden olmayacak, şehir plancılılığına, ahlakına sadık kalacağımız, Adana’nın şehircilik açısından sınıf atlamasını sağlayacak, mülkiyet hakkına da riayet ederek planlama yapıyoruz. Benim 4. dönem belediye başkanlığım, Soner Bey ilk dönem belediye başkanlığında, belki de dünya çapında bir şehircilik uygulamasına imza atmış olacak. Cumhuriyet dönemi şehirciliği açısından, 200 bin kişinin yaşayacağı alanla ilgili modern bir uygulama hayata geçirililecek. İlk etapta 1/ 5000’liği yapılıyor. 1/1000’liğin de aynı titizlikle yapılacağına inanıyorum” dedi.

belediye-meclis-toplantisiFİKİR AYRILIĞI OLABİLİR, KAVGA YOK…

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çatısı altında görüş ayrılıkları olabileceğini, siyasi düşüncelerden dolayı farklı fikirlerin dile getirilmesinin normal olduğunu da belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Bu Mecliste görüş ayrılıklarımıza rağmen güzel işler yaptık. Çukurova, Seyhan, Yüreğir belediyelerimizin partileri fark etmez. Ben bütün başkan arkadaşlarıma bir telefonla ulaşabilecekleri kadar yakınım. Fikir ayrılıklarımız bulunablir ama kavgamız olmadığı kanaatindeyim. Adana’da, özellikle meclisimizde kavga etmemizi bekleyenler var ve onlara fırsat verilmemeli. İmar Komisyonu’nda sürekli çalışan arkadaşlar bilir. Hangi ilçede imar çalışması varsa, oranın belediye başkanıyla görüşülmesi konusuna sadığım. Siyasi rekabetimiz daha hızlı koşarak olmalı” diye konuştu.

ADANA’NIN HER ANLAMDA ÖNÜ AÇILACAK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, uzun süredir Adana’nın önünde engel olan bir sorunun ortadan kaldırılması için harekete geçildiğini kaydetti. Soner Çetin şunları söyledi: “Bugünkü Meclisin imza attığı en değerli kararlardan biridir. Dünyanın bütün gelişmiş şehirleri kuzeye ve batıya doğru gelişmiştir. Adana’da bir çok yerde arsa üretilmesi  konusunda sıkıntı var. Burası açılınca iyi olacak. Aşırı şişmiş fiyatlar inecek. Adana’nın her anlamda önünü açacak bir projeye Büyükşehir yetkililileriyle birlikte imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi; şu anda 1/5000’liği buradan geçirmiş olduk. Sonra da 1/1000’lik için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte el ele, omuz omuza çalışacağız ve onu da geçireceğimize inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Meclis üyesi arkadaşlarmıza teşekkür ediyorum. Adanamıza hayırlı uğurlu olsun.”

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış