2017 yılının 1. Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Kursu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de yapıldı. Kurs sonunda kursa katılım gösteren 23 hekim sınavdan geçerek sertifikalarını törenle aldı.
Sağlık Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin birlikte organize ettiği kursa ağırlığı Balcalı’dan olmak üzere doğum yaptırılan kurum ve kuruluşlarda görev yapan 23 hekim katıldı.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Akademisyenleri, Prof. Dr. Mehmet Satar, Prof. Dr. Nejat Narlı, Prof. Dr. Hande Gülcan, Prof. Dr. Hacer Yıldızdaş, Prof. Dr. Cansun Demir, Prof. Dr. Selim Büyükkurt, Doç. Dr. Ferda Özlü, Doç. Dr. Esra Çalışkan’ın görev aldığı NRP (Yenidoğan Canlandırma Programı) Eğitimi’nin sonunda düzenlenen sınav ile katılımcıların tümü sertifika almaya hak kazandı ve Tıp Fakültesi’nin interaktif dersliklerinde sertifika töreni düzenlendi.
İnteraktif dersliklerde düzenlenen sertifika törenine İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Sert, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, Çukurova Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aysun Karabay Beyazıt, İl Sağlık Müdür Yardımcı Süleyman Dilek katıldı.
Tören öncesi İl Sağlık Müdürlüğü adına kurs sorumlusu Dr. Tanju Altunsu yaptığı konuşmada 5 yılda bir güncellenen yenidoğan canlandırma kursunun ilkini gerçekleştiren illerden biri olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Sağlık İl Müdürlüğünde görevli Dr. Fadime Gük ile birlikte organizasyonu yürüttüklerini belirten Altunsu, Balcalı Hastanesi’nin alanında uzmanlaşmış değerli Akademisyenlerinin verdiği eğitimlerle birlikte kursun son derece başarılı olduğunun altını çizdi. Altunsu, Türkiye’de bu eğitimlerle 55.000’den fazla sağlık personelinin NRP (Yenidoğan Canlandırma Programı) eğitimini aldığını da sözlerine ekledi.
Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, son derece önemli olan bu tür eğitimlerde başarı oranının yüzde yüz olmasından dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek, bu eğitimlerim ilerde pratik noktada da yenidoğan bebeklerin hayatı açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert ise Fakülte olarak bilimin ışığında tüm yeni ve güncel gelişmeleri takip ederek eğitimleri de bu çerçevede yapmaya özen gösterdiklerini söyleyerek, yılların deneyimli akademisyen kadrosuyla Türkiye’nin ilkleri başaran ve öncü olan bir kurumuyuz cümlesini kullandı.
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Süleyman Dilek yaptığı konuşmada, bebek ölümlerinin günümüzde azalmasındaki en büyük etkenin bu değerli eğitim ve uygulayıcı kadrodan kaynaklandığını dile getirerek, geriden gelen hekimlerinde bu doğrultuda hareket edeceklerine inançlarının tam olduğunun altını çizdi.
İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer ise Böylesine değerli bir Üniversitede eğitim görmenin büyük avantaj olduğunu ifade etti. Özer kendisinin de çocuk hastalıkları yada bir yenidoğancı olması konusunda içinde daima bir ukde kaldığını belirterek bu eğitimi ve sertifikayı alan hekimlerin ilerde ne kadar doğru bir karar verdiklerini anlayacaklarını vurguladı. Özer, gerek eğitimci akademisyenlere gerekse kursa katılım gösteren hekimlere teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından kurs sonunda başarılı olan 23 hekime sertifikaları İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Sert, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, Çukurova Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aysun Karabay Beyazıt, İl Sağlık Müdür Yardımcı Süleyman Dilek, Prof. Dr. Mehmet Satar, Prof. Dr. Nejat Narlı, Prof.Dr. Selim Büyükkurt, Doç. Dr. Ferda Özlü tarafından verildi