DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

1500 POLİSLE HUZUR UYGULAMASI

Yayınlanma Tarihi :
1500 POLİSLE HUZUR UYGULAMASI

polis (2)Adana’da bin 500 polisin katılımıyla hem karadan, hem havadan, hem denizden aynı anda gerçekleştirilen; ‘Huzur ve Güven Uygulaması-1’ meyvesini verdi. Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın yönettiği operasyon kapsamında 25 noktada sabit önleyici yol ve 10 bölgede umuma açık yer denetimi gerçekleştirildi. Aranan 26 kişi yakalanırken, bir kişi gözaltına alındı, 17 kişiye de adli ve idari işlem yapılarak, 3 bin 853 lira para cezası verildi. 15 bin 97 kişinin ‘GBT’ sorgulaması yapıldı. 6 bin 250 araç da kontrol edildi.

SONER KAN

ADANA – Adana’da tam bin 500 polisle ‘Huzur ve Güven Uygulaması-1’ gerçekleştirildi. Karadan 25 ayrı noktada sabit önleyici yol ve 10 bölgede umuma açık yer denetimi gerçekleştirilirken, ekiplere havadan polis helikopteri, gölden de sualtı polisleri destek verdi. Tam 15 bin 97 kişinin ‘GBT’ kaydı sorgulaması yapılıp, 6 bin 250 araç da kontrol edilirken, aranan 26 kişi yakalandı, bir kişi gözaltına alındı. 17 kişi hakkında da adli ve idari işlem yapıldı. Uygulamayı da bizzat Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız yönetti.

200 AYRI EKİPTE BİN 500 POLİS

Adana’da halkın huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında tam bin 500 polisin katılımıyla; ‘Huzur ve Güven Uygulaması-1’ gerçekleştirildi. Adana’nın 4 merkez ilçesi; Seyhan, Yüreğir, Çukurova Sarıçam’da; özel harekat, terör, narkotik, asayiş ve çevik kuvvetten oluşan 200 ayrı ekip, 25 noktada sabit önleyici yol ve 10 bölgede umuma açık yer denetimi gerçekleştirdi.

polis (1)15 BİN KİŞİYE ‘GBT’ SORGUSU

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın bizzat yönettiği uygulamaya; havadan polis helikopteri, gölden de su altı polisleri destek verdi. Özel eğitimli 4 ayrı dedektör köpeği de ekiplere yardımcı oldu. Saat 20.00-21.30 arasında sabit önleyici yol uygulaması, 22.30-01.00 saatleri arasında da umuma açık yer denetimi gerçekleştirilerek, tam 15 bin 97 kişinin ‘GBT’ kaydı sorgulaması yapılırken, 6 bin 250 araçta kontrol edilip, didik didik arandı.

KAÇMAK İSTERKEN POLİSE ÇARPTI

Yapılan çalışmalar kapsamında aranan 26 kişi yakalanırken, 17 şahsa da adli ve idari işlem yapılıp, 3 bin 853 lira para cezası, 4 işyerine de idari işlem uygulandı. Merkez ilçe Çukurova’daki denetimler esnasında polisi görüp kaçmaya çalışan motosiklet sürücüsü Doğan D., ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçmaya başladı. Kaçarken trafik polisi İlker K.’ya çarpan sürücü, yunus ekiplerince yakalanırken, hastanede tedavi altına alınan polisin sağlık durumu da iyi.

UYUŞTURUCUYA EL KONULDU

‘Huzur ve Güven Uygulaması-1’ kapsamında; bir adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte ‘fişek’ olarak tabir edilen satışa hazır paketler halinde 392 gram eroin, 20 adet sentetik uyuşturucu hap, bin 59 adet gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Kontrol edilen 6 bin 250 araçtan 14’ünün arandığı için el konulurken, 34 araca 32 bin 555 bin liralık cezayı işlem uygulandı, 13 araç da trafikten men edildiği bildirildi.

SUÇ VE SUÇLULARA GEÇİT YOK!

Kent genelinde gerçekleştirilen uygulamayı değerlendiren Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Adana’da huzur ve güvenliği sağlamakta kararlı olduklarını belirterek, “Su ve suçluyla mücadele bizim ilk önceliğimiz. Uyuşturucu, terör ve benzeri suç gruplarına asla müsaade etmeyeceğiz. Kentimizi huzurlu ve güvenli bir hale getirmek bizim mutlak sorumluluğumuz. Bu anlamda olumsuz oluşumlara müsaade etmeyeceğiz” dedi. Yıldız, denetimler esnasında araç sürücüleriyle sohbet edip, çocuklara oyuncak dağıttı, yaralı polis memurunu da hastanede ziyaret ederek, ona geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

YORUM YAP