Ankara Escortları

DOLAR32,3816% -0.18
EURO34,7110% -0.11
STERLIN40,6408% 0.16
FRANG35,4733% -0.01
ALTIN2.429,83% -0,36
BITCOIN62.394,00-2.103

GÜNÜN KİTAPLARI-ÖZKAN SAÇKAN YAZDI

Yayınlanma Tarihi :
GÜNÜN KİTAPLARI-ÖZKAN SAÇKAN YAZDI

Kitapçıların raflarında yer alan 
6 kitabı sizler için yorumladım

 

İşte o kitaplar;

 

//

 

HARABE VE LABİRENT: Usta çizgi romancı Suat Gönülay yepyeni bir çalışmayla okurlarının karşısına çıktı. Yeni albüm, çizgi roman dünyasında büyük bir heyecan yarattı.

KÜÇÜK NAPOLYON: Dış politikanın da tek karar vericisi olarak Rusya, İtalya, Meksika ve Prusya’ya savaş açtı. Bu son savaşta Prusya’ya esir düştü. İmparatorluktan azledildi, 1870’te Fransa’da Üçüncü Cumhuriyet kuruldu. III. Napolyon sürgün hayatı yaşadığı İngiltere’de öldü.

YOGA VE KENDİNİ BULMA SANATI- SONSUZDAN ŞİMDİYE: Bu kitap, okuyucuları yoga pratiğinin derinliklerine götürürken yoganın bedende, zihinde ve duygularda yaratacağı dönüşümleri de keşfetmenizi sağlıyor ve okura kendini bulma yolculuğunda kılavuzluk ediyor. 

BAĞIŞIKLIK DİYETİ: Bu kitapta bağışıklık sistemi, inflamasyon, antioksidanlar, vitamin ve takviyeler ayrıntılı olarak anlatılmaktadır.
ANADOLU OYUNCAK KÜLTÜRÜ: Her türden oyuncak, hayatın her döneminde çocuğun, yetişkinin en yakın arkadaşı. Bu yüzden oyuncu insan kavramının kullanılmaya başlandığı yıllardan beri konu üzerinde ciddiyetle duranlar oyun ve oyuncak ikilisini birbirinden ayırmazlar. 

FELSEFE FRAGMANLARI-Beden Bilgeliği ve Varlığa Dişlerini Geçirmek Üzerine: Sessizliğin erdemi, uyumaktaki entelektüellik, yürümenin yaşamsallığı, ısırmak, yalamak ve koklamadaki varlık duyuşu, tutkunun apaçıklığı gibi parçalarla, metin iyiden iyiye felsefeye ve felsefenin ortaya çıkarmış olduğu tüm toplumsal kavrayışlara karşı bir protestoya dönüşüyor. 

 

//

 

Kadim lisanı bilmemiz gerekiyordu!

 

 

SUAT Gönülay’dan HARABE VE LABİRENT.

Yılanın çatal dili, 

Herkesi kandırıyordu! 

Kandıramadığı insanlara ise 

Kadim Lisan’ı öğretiyordu!  

Çünkü; Rüyaları, 

Mitolojileri 

Ve masalları

Anlayabilmemiz için

Kadim Lisan’ı

Bilmemiz gerekiyordu! 216 SAYFA.
(KARAKARGA YAYINLARI)

 

//

 

Despot bir lider karşısında cesur bir isyan

 

 

VİCTOR Hugo’dan KÜÇÜK NAPOLYON. III. Napolyon 1848’de cumhurbaşkanı seçildi ve anayasaya bağlılık yemini etti, 1851’de yeminine ihanet ederek bir darbeyle meclisi feshetti, ülkede baş gösteren ayaklanmayı kanla bastırdı, bu kanlı hareketin ardından gelen baskı ortamında plebisit yaparak kendini on yıllığına cumhurbaşkanı seçtirdi, askeri ve mülki görevlere adamlarını yerleştirerek kendine biat edenlere servet dağıttı, ardından kendini imparator ilan etti. İktidarı döneminde basın özgürlüğünü ve bağımsız yargıyı yok etti, cumhuriyetçi hocaları üniversiteden attırdı, grevlere yasak getirdi.  Bu kitap, matbuat tarihinin en keskin siyasi yergilerden biri, despot bir lider karşısında cesur bir isyan, cumhuriyetçilik ruhunun ders kitabıdır. 248 SAYFA.
(KIRMIZI KEDİ YAYINLARI) 

 

//

 

Kalbi saflaştıracak tüm teknikler

 

 

BORA Ercan’dan YOGA VE KENDİNİ BULMA SANATI- SONSUZDAN ŞİMDİYE. “Yaşam çözülmesi gereken bir sorun değil, ancak deneyimlenmesi gereken gerçekliktir” Soren Kierkegaard. Yoga, antik metinleriyle birlikte, kişinin kendisinden başlayıp çevresindeki tüm varlıklara doğru bir farkındalık kazanmasını sağlar. Varoluşsal ve yaşamsal zorluklara karşı başlı başına bir çözüm olanağıdır. Kişinin, sezgilerini de kullanarak oluş ile varlık arasındaki ayrımda yerini bulması, mutlağı algılamak için kendisini gerçekleştirmesidir. Kalbi saflaştıracak tüm teknikler bir bütün olarak zihinsel özgürleşme ve mükemmelliğe ulaşma yoludur. İşte bu sebeple yoga, kendini bulma sanatının en değerli araçlarından biridir. 160 SAYFA.
(LİTERATÜR HAYAT YAYINLARI) 

 

//

 

Bağışıklık sistemini destekleyen yaşam

 

 

OSMAN ERK’ten BAĞIŞIKLIK DİYETİ. Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Yaşlanmak, Süper Bağışıklık için Nasıl Beslenmeliyim? İnsan vücudu kendini tamir etme yeteneğine sahiptir, yeter ki ona zaman ve gerekli besinler verilmiş olsun. Her insan içinde kendi şifacısını taşır, yeter ki onun ortaya çıkabileceği koşullar oluşsun. Ne yersek oyuz, belirleyici olan budur. Günümüzde infeksiyon hastalıkları, kanser ve kronik hastalıklar bağışıklık sorunu olarak ele alınmaktadır. Bağışıklık sistemini desteklemek için; düzenli uyku, spor, iyimserlik ve kahkaha gereklidir. Bunun yanında; stresten uzak durmak, sigara, alkol ve uyuşturucudan kaçınmak önemlidir. Bağışıklık sistemini destekleyen yaşam ve beslenme tarzı, ayrıca bağışıklık sistemini kesin olarak etkilediğini bildiğimiz su, hava, çay, kahve, zeytinyağı ve tuz gibi konular da okuyucuya aktarılmaktadır. 272 SAYFA.
(SİA KİTAP) 

 

//

 

Oyuncak, çocuğun, yetişkinin en yakın arkadaşı

 

 

ANADOLU OYUNCAK KÜLTÜRÜ… Oyuncak denilince çocuk, çocuk denilince oyuncak akla gelir. Kitap, yirmi yıldan fazla bir süre çalışılarak toplanan obje, bilgi ve fotoğrafların disiplinler arası bir tasnif ve uzman değerlendirmeleriyle ortaya çıktı. Çocuklar kadar yetişkinler için de önemli olan oyunlar ve oyuncaklar, insanlığın geride bıraktığı binyıllar, yüzyıllar boyunca toprak altında bulunmayı bekleyenler bir yana ya yok olup gidiyor ya da dünyanın dört bir köşesinde müzelerde, özel koleksiyonlarda kendine yer bulup korunuyor. Kitapta bu anlayışın bir sonucu… 400 SAYFA.
(YAPI KREDİ YAYINLARI) 

 

//

 

Bedenin doğal işlevleri ve refleksleri

 

 

HAMZA Celaleddin’den FELSEFE FRAGMANLARI-Beden Bilgeliği ve Varlığa Dişlerini Geçirmek Üzerine. “Bedeninizde, en derin felsefenizden daha fazla bilgelik vardır”- Friedrich Nietzsche. Bir felsefe metni olarak görünen bu fragmanlar bütünü, felsefe yordamıyla bin yıllardır kutsanmış olan akla ve aklın organize etmiş olduğu tüm kurumsal ve yerleşik kanılara itiraz etmesiyle ve yine felsefe yordamıyla ikincilleştirilmiş, ötekileştirilmiş olan bedeni ve bedendeki bilgeliği savunuşuyla, esasında bir anti-felsefe örgütlüyor. Kültürel despotizmin insanlığa dayattığı bilmek, okumak, çok, üniversite, mutluluk, rasyonellik, başarı, sosyallik, konuşkanlık gibi yerleşik kavrayışların kritize edildiği bu parçalarda, bedenin doğal işlevleri ve refleksleri ile bir yaşam bilgeliğinin imkânı savunuluyor.  104 SAYFA.
(BEYAZ BAYKUŞ YAYINLARI)

YORUM YAP