DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) ve ATÜ (Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi) iş birliğiyle klasik haline gelen ‘İlk Baretim-İlk Yeleğim’ projesinin yelek ve baretleri öğrencilere teslim edildi.
ÖĞRENCİLER İLK BARET İLK YELEĞİ GİYDİLER
DAİMFED MİMAR VE MÜHENDİSLERE HEYECAN KATTI
GELECEĞİN MÜHENDİS VE MİMARLARININ HEYECAN PIRILTILARI
DAİMFED ve DAİMFED’ e bağlı AKAMDER, AYAMDER, Adana Müteahhitler Birliği Dernekleri Yönetimi, Adana İnşaat Mühendisleri Odası, TÜYAP ADANA Fuarcılık Temsilcileri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri katıldı.
DAİMFED MİMAR VE MÜHENDİSLERE HEYECAN KATTI
Adana’da 14’üncüsü düzenlenen, İnşaat, Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri ve IHS Fuarı’nda gerçekleşen törende, proje çerçevesinde DAİMFED tarafından ATÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Makine Mühendisliği Bölümleri ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine 250 yelek ve baret teslim edildi. Bu doğrultuda DAİMFED gelecekteki genç mimar ve mühendislere heyecan kattı.
ÖĞRENCİLER İLK BARET İLK YELEĞİ GİYDİLER
DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu açıklamasında; “Öğrencilerimizin bu baretleri takarken ve yelekleri giyerken yapı sektörünün gelecekte onlardan beklediğimiz sorumlulukları, Üniversitede dört yıl süreyle alacağınız mimarlık ve mühendislik eğitimi neticesinde, ortaya çıkaracakları eserlerle Türk Mühendisliğinin ve Mimarlığının ismini, dünyanın dört bir tarafında duyuracaklarından hiçbir kuşku duymuyorum. Gelecekte Türk ve dünya inşaat vizyonuna katkı sağlayacak kişiler, bu kardeşlerimizin arasından çıkacağına inanıyorum.” İfadelerinde bulundu.
GELECEĞİN MÜHENDİS VE MİMARLARININ HEYECAN PIRILTILARI
İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu hatırlatan DAİMFED Genel Başkan Vekili Faruk Bozkurt; “Özellikle 2001 krizi ile birlikte yurtdışına açılan Türk müteahhitlik firmaları, dünyada önemli bir konuma yükselerek Çin’den sonra ikinci sırayı almıştır. Yapı sektörü, yaklaşık 250 sektörü doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir. Bu sebeple ülkemizin ve şehrimizin ekonomik büyümesinde, istihdama katkı noktasında büyük bir rol oynamaktadır. Bu sebeple İnşaat sektörünün öncelikli temel taşlarını oluşturan Mimarlarımız, Mühendislerimiz önem taşımaktadır. Geleceğin mühendis ve mimarlarının heyecan pırıltılarını görmek bizlerin geleceğe güvenle bakmamıza vesile oldular. Her bir öğrencimize başarılar diliyorum.” Dedi.
BİRLİKTE ÇALIŞMANIN GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURMANIN HAYALİNDEYİZ
DAİMFED Genel Başkan Yardımcısı Sayım Azmaz, kaliteli müteahhit ordusu yetiştirmek istediklerini ve ilk baretim ilk yeleğim projesiyle öğrencileri motive etmeyi amaçladıklarını belirterek, “Mimarlık ve mühendislik fakültesinde okuyan gençlerimiz ilk yeleğini giyecek, ilk baretini takacak. Meslekle ilgili inşallah motive olacaklar. Gelecekte de arkalarında böyle bir derneğin olduğunu hissederek güçlü ve gelecekten emin bir çalışma yürütecektir diye düşünüyoruz. DAİMFED iş birliğiyle üniversitelerimizle iş birliği yaparak sadece ilk baretim ilk yeleğim değil farklı projeleri de inşallah gerçekleştireceğiz. Burada iyi eğitimli mühendislerimizin işlerin başına geçerek ve müteahhitlik sektöründe kaliteli hizmet üretmesi, iyi yapılar yapması, vizyonuyla, misyonuyla, her yönüyle sosyal içerikleriyle kaliteli bir müteahhit ordusu yetiştirmek istiyoruz. Bu gençlerimizi şimdiden böyle heveslendirerek bunlara pozitif enerji vererek birlikte çalışmanın güç birliği oluşturmanın hayalini güdüyoruz. İnşallah iyi sonuç alacağız” dedi.
FUARDA BU İŞİN SEKTÖR BİLEŞENLERİNİ PAYDAŞLARINI BULUŞTURDUK
Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve DAİMFED Teknik Müşaviri Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu’da genç nesile de yatırım yapmak gerektiğini söyleyerek, “Fuarda bu işin sektör bileşenlerini paydaşlarını buluşturuyoruz. Tanışacaklar, iş birliği yapacaklar, alışveriş yapacaklar, kendilerini tanıtacaklar. Ama dedik biz bir de bu işin genç nesline de yatırım yapalım. Üniversitedeki mimarlık, inşaat mühendisi öğrencileri pırıl pırıl çocuklarımızı buraya getirelim. Onların meslek hayatındaki kullanacakları ilk bareti, ilk yeleği biz verelim. Çünkü baret ve yelek biraz da sembolik bir kavram. Meslek hayatı boyunca kullanacakları bir şey. Dedik ki bu çocuklarımıza biz burada verirsek hem sektörü tanırlar, malzemeleri görürler sektördeki duayen insanlarla bir araya gelirler. Hem de bugün hayatlarında anlamlı bir hatıra olarak kalır dedik ve böyle bir etkinlik yaptık. Çok da keyifli oldu. Umarım bu bir geleneğe dönüşür ve sürekli devam eder” diye konuştu.