DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

MÜZEYYEN ŞEVKİN: GEZİ BİZİZ, HEPİMİZİZ, GEZİ BENİM, BEN…

Yayınlanma Tarihi :
MÜZEYYEN ŞEVKİN: GEZİ BİZİZ, HEPİMİZİZ, GEZİ BENİM, BEN…

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Gezi Davası kararlarına mecliste sert tepki gösterdi

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerine dair beraat kararının bozulmasınden sonra 17 sanıklı davada iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi ve Tayfun Kahraman’a da 18’er yıl hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.
“ONURLU BİR GELECEĞİN İNŞASIDIR”
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Dr. Şevkin, Türkiye’de hukuk skandalı yaşandığını vurguladı. Gezi’nin “onurlu bir geleceğin inşası, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamak” olduğunu kaydeden Dr. Şevkin, “Gencecik fidanların toprağa düştüğü yerdir gezi. Birilerinin dediği gibi yargıya güven giderek yükselmemiş, tam aksine Gezi davası kararı yargının kara bir lekesi olmuştur” diye konuştu.
“GEZİ BİZİZ”
Gezi’nin “Uğur Mumcuların katline karşı haykıranlar, Aladağ’da yanan kız çocukları için çırpınanlar, Soma’da, Hendek’te, Çorlu’da yakınlarını kaybedenlerin yanında yer alanlar” olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, “Gezi, zeytini korumak, temiz hava soluma isteğidir. Gezi biziz, gezi hepimiziz, gezi benim, ben” şeklinde konuştu.
“SARAYLAR, SALTANATLAR ÇÖKER”
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, konuşmasının son bölümünde Adnan Yücel’in şiirinden şu alıntıyı yaptı:
“Saraylar, saltanatlar çöker, kan susar bir gün, zulüm biter, menekşeler de açılır üstümüzde, leylaklar da güler, bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır, bir de yarınlar için direnenler…”

YORUM YAP