
TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kümes Hayvancılığı Üretimi, Şubat 2019 sonuçları değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda,Türkiye’de Şubat ayında tavuk yumurtası üretiminin 1,6 milyar adet olarak gerçekleştiği belirtildi.
Tavuk yumurtası üretiminin Şubat ayında bir önceki aya göre %6,7 azalırken bir önceki yılın aynı ayına göre %2,6 arttığı ifade edildi.
Tavuk ve hindi eti üretimi azaldı
Açıklamada; kesilen tavuk sayısının Şubat ayında 91 milyon, kesilen hindi sayısının ise 413 bin adet olduğu bildirildi.
Kesilen tavuk sayısının Şubat ayında bir önceki aya göre %5,7, bir önceki yılın aynı ayına göre %2,7 azaldığı belirtildi. Şubat ayında kesilen hindi sayısının ise bir önceki aya göre %4,1, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,9 azaldığı ifade edildi.
TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tavuk eti üretiminin 158 411 ton, hindi eti üretiminin ise 4 291 ton olarak gerçekleştiği belirtildi. Tavuk eti üretiminin Şubat ayında bir önceki aya göre %6,2, bir önceki yılın aynı ayına göre %4,9 azaldığı bildirildi. Şubat ayında hindi eti üretiminin ise bir önceki aya göre %15,5, bir önceki yılın aynı ayına göre %7,6 azaldığına dikkat çekildi.


DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN