Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) 2018-2019 sezonuna “Merhaba” demek için çalışmalara başladı. Adana Devlet Tiyatrosu uzun bir bekleyişin ardından, seyircisiyle tekrar buluşmak için, 14 Ağustos’ta Tuncer CÜCENOĞLU’nun yazdığı ve Tomris ÇETİNEL’in yönettiği “KADIN SIĞINAĞI” adlı oyunun provalarına başladı.
09 Ekim 2018 Salı günü ilk gösterimini gerçekleştirecek olan oyunun dekor tasarımı Suar Şeylan’a, kostüm tasarımı Yıldız İpeklioğlu’na, ışık tasarımı Kadir Karagöl’e ve müzikleri Tanju Kumbaracıoğlu’na ait.
TOMRİS ÇETİNEL KİMDİR?
Türkiye’nin değişik yerlerinde ilk ve ortaokulu okudu. Ankara Kız Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarını okudu. Sanatçı, oyunculuğunun dışında Sivas ve Konya Devlet Tiyatroları’nda müdürlük görevi de yürüttü. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Aynı zamanda seslendirme sanatçısıdır. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümün’nden mezun olduktan sonra İzmir Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. Daha sonra istifa edip, önce Çağdaş Sahne, sonra Öncü Sahne sonra da Levent Kırca Arkadaş Kabare ve Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu’nda çalıştı. 1979 yılında tekrar Devlet Tiyatrosu’ndaki görevine dönen sanatçının bugüne kadar oynadığı oyunlardan bazıları; Lodos, Gecikenler, Hüzün Coşkusu, Acılı Toprak, Bütün Oğullarım, Monserrat, Winsor’un Şen Kadınları, Keşanlı Ali Destanı, Çamaşırhane, İlk Gençlik, Liola, Elele, Cadı Kazanı, Benimkinin adı Regine, İzler II, Geyikler-Lanetler, Kaşif-i Eyvah Nadir Efendi.
Kuva-i Milliye Kadınları, Ben Anadolu, Boya-Bola, Kırkından Sonra, İki Kalas Bir Heves, Meral Üner’le birlikte Kaşif-i Eyvah Nadir Efendi isimli oyunları da yöneten sanatçı “Hüzün Coşkusu” oyunundaki Pupuş Bibi rolüyle Ankara Sanat Kurumu’nun En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü almıştır. Geyikler Lanetler oyunu ile Berlin Tiyatro Festivali’ne katılan Çetinel 1194 yılında “Mesleklerinde Başarılı Kadınlar” ödüllerinden tiyatro dalındaki ödülünü Meral Üner ile birlikte paylaşmıştır. Erzurum Devlet Tiiyatrosu’nda sahnelediği “Ben Anadolu” isimli oyun 2001 yılında Belarusya’da yapılan Belevya Vesha Festivali’nde kadın temasını en iyi işleyen ve sorgulayan yapım ödülüne layık görülmüştür.