DOLAR43,6062% 0.16
EURO51,6027% 0.37
STERLIN59,4554% 0.61
FRANG56,2519% 0.53
ALTIN6.943,53% 3,13
BITCOIN70.346,5610.305

KILIÇDAROĞLU ONBİNLERE SESLENDİ

Yayınlanma Tarihi :
KILIÇDAROĞLU ONBİNLERE SESLENDİ

chp7 chp13 chp15Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da 50 binden fazla insana seslendi. Kılıçdaroğlu, Adana’daki mitingde saraya uzanan hortumları keseceğini belirtti. CHP Adana ve Mersin Milletvekillerinin yanı sıra CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ve CHP Adana Milletvekili Adaylarının katıldığı mitingde sık sık ‘Başbakan Kemal’ sloganları atıldı. Türkiye’de 6 milyon 200 bin gencin işsiz, 17 milyon kişinin de yoksul olduğunu anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında hiç bir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini söyledi. CHP iktidarında gerginlik, kavga olmayacağını, iş yapacaklarını, istihdam yaratacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, hortumu tarihe gömeceklerini savundu. Kaçak saraya bağlanan hortumları da keseceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bizim iktidarımızda benim, bakanlarımın çocuklarının boy boy para kasaları olmayacak. Ayakkabı kutularında para olmayacak. Hortumu tarihe gömeceğim” dedi.
chptumer
KİMİNKİ ZULÜM?
Türkiye’nin tarım ülkesi olmasına rağmen saman ithal eder hale geldiğini belirten, son 10 yılda 2 Trakya büyüklüğündeki alanın ekilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Niçin ekilmiyor çiftçi zarar ediyor, bankalara borcunu ödeyemiyor. Hollanda örneğini verdim. Hollanda, Konya’dan küçük bir devlet. Yılda 120 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor. Sosyal devleti yeniden güçlendireceğiz. Herkesin işi aşı olacak. Türkiye o zaman yaşanacak Türkiye olur. Asgari ücrete 1000 lira diyorlar. Öğrensinler, asgari ücret 949 lira. 5 kişilik bir aile sabah akşam simit yese çay içse günlük 30 lira eder. Ayda 900 lira geriye kalır 49 lira. 49 lirayla bu adam ne yapsın? Asgari ücret 1500 lira olacak dedim, Maliye Bakanı diyor ki, ‘Asgari ücreti 1500 lira yapmak işçiye zulümdür’. Ben soruyorum o beyefendiye, sen ayda 14 bin lira alırken zulüm olmuyor da işçiye 1500 lira verince mi zulüm oluyor” dedi.

chp10 chp8“HORTUMCULAR ZARAR EDECEK”
Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Koro halinde bağırıyorlar parayı nereden bulacaksın. Eski alışkanlıkları depreştirmeyeceğiz diyorlar. Sevgili Adanalılar ben maliyeciyim devlet nasıl yönetilir bilirim. Harcamalar nasıl yapılır bilirim. Sizlerin oylarıyla CHP iktidar olduğunda bunlara bir kurs açacağım. Öğreteceğim onlara. Bakınız petrol dışarıdan geliyor doğrudur kar konuyor istasyona gidiyor doğrudur. Peki, fiyat ne 1.21 kuruş. Biz 1,5 liradan vereceğiz. Kim zarar edecek hortumcular zarar edecek. 1.5 liradan vereceğiz dedim” dedi.
chp18Oğluna hiçbir zaman ‘paraları sıfırladın mı’ demeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu,  “Bir gerçeği bilmenizi isterim. Oğluma sabahın altısında ‘Paraları sıfırladın mı?’ demeyeceğim. Telaşları oradan, malı götürüyorduk engel oluyor Kılıçdaroğlu. Malı götürmeyeceksin. Onu hortumculara yedirmeyeceğim. İçinizde taşeron işçi var mı bilmiyorum. Dedim ki taşeron işçiliği kaldıracağım. Olmasın böyle bir şey dedik. Ömür boyu asgari ücrete mahkum. Bazıları onun da altında alıyorlar. Dedim olmasın böyle bir şey, çalışıyorsa kadrolu çalışsın kıdem tazminatı hakkı olsun dedim. Ankara’daki beyler de duysunlar.  Taşeron parayı alırken sadece işçi ücretini mi alıyor hem karını hem KDV alıyor. Ben ne diyorum o köle tüccarını kaldıracağım diyorum. Kadrolu olsun toplu sözleşme hakkı olsun. Zarar eden var mı? Yok. 800 bin taşeron işçisine sesleniyorum. CHP iktidarında hepinize kadro vereceğiz. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Çünkü bir kul hakkı yemeyiz. Çünkü bir bu bereketli topraklarda bereket olsun isteriz. Aramızda çok sayıda genç var. Ülkenin sorunlarına sahip çıkın gençler. Mademki slogan atıyorsunuz. Siyasete kulak kabartın. CHP’yi Mustafa Kemal’in partisini unutmayın” diye konuştu.
chp17 chp7MÜZEYYEN ŞEVKİN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Adana Milletvekili Adayları Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Mustafa Kemal Özkan, Müzeyyen Şevkin, Rıza Mete, Ahmet Adıgüzel, Sedat Doğan, Rukiye Alpay Çinkılıç, Mustafa Bilgilioğlu, Yüksel Karaaslan, Kemal Derin ve Mehmet Şuyun’u alandakilere tanıttı.
chp3 chp1
Tanıtım esnasında Kılıçdaroğlu’na temsili olarak ‘Başbakanlık’ anahtarı hediye edilirken 6. Sıra adayı Jeoloji Yüksek Mühendisi Müzeyyen Şevkin, şalvar ve yemenisiyle dikkatleri üzerine çekti. Kemal Kılıçdaroğlu, Şevkin’i tanıtım töreninin sonuna kadar yanından ayırmadı.
chp5 chp6

YORUM YAP