
Yaptığı av hayatı ve doğal yaşama dair programlarla, büyük bir izleyici kitlesine sahip olan Yaban TV’nin programcısı Ali Birerdinç, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, bir grup avseverle birlikte yaban domuzu avı gerçekleştirdi.
Kadirli Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından davet edilen Ali Birerdinç ve Yaban TV ekibi Kösepınarı Köyü, Sındıçak Mahallesi, Ballı Mağara çevresi ve Taşarası mevkiinde domuz avı yaptı.
Yaban TV’de yayınlanan “Rastgele Ali Birerdinç” programı yapımcısı Ali Birerdinç’in önderliğindeki av faaliyetleri Kadirli’nin dağ ve meralarında çekildi. 2 gün süren çekimlerde köylülerin ürünlerine zarar veren domuzlardan 1. Gün 15, 2. Gün 4 tanesi avlandı. Birerdinç’te kameraların çektiği program sırasında 1 domuz avladı.
Kadirli’deki avlanmayı, Osmaniye Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar yetkilileri baştan sona izleyip denetlediler.
Proğramcı Ali Birerdinç, yaptığı olduğu proğrama Adana-Osmaniye bölgesinde ilginin çok olduğunu, Kadirli’deki avlanmaya yaklaşık 100 kadar av sevenin kendisine iştirak ettiğini söyledi. Bu sebeple önümüzdeki günlerde tekrar bu bölgeye gelmek istediklerini söyledi.
“Rastgele Ali Birerdinç” Programı 25 Kasım Salı günü Saat 21.00’de YABAN TV’de yayınlanacak.
