DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İŞ HAYATINDA BAŞARI ÖYKÜLERİ

Yayınlanma Tarihi :
İŞ HAYATINDA BAŞARI ÖYKÜLERİ

ishayatiAdana Kadın Girişimciler Derneği, Adana Soroptimistler Derneği, Seyhan Soroptimistler Derneği ve Çukurova Kalite Derneği tarafından oluşturulan platform tarafından organize edilen ‘İş Hayatında Başarı Öyküleri’ adlı toplantıların 3.sü yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak The House Kafe’nin sahiplerinden aynı zamanda da daha önce karı-koca olan Ferit Baltacıoğlu ve Canan Özdemir katıldı.

Katılımcılar İstanbul Teşvikiye’de küçük bir çiçekçi dükkânında başlayan ve tek bir reklam kampanyası bile yapmadan bugün Türkiye’de ve yurtdışında on şube ve dört otelle başlı başına bir konsepte dönüşen The House Cafe’nin eşsiz hikâyesini Adanalılara anlattı.

Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Adana KAGİD Başkanı Ymm Birsen Uçar, Adana Soroptimist Kulübü Başkanı Av Feriha Şahin, Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Av Açelya Milli Ulular ve Çukurova Kalite Derneği Başkanı Zeynep Kırılmış, Dernek ve Kulüp üyeleri ile İş dünyasının temsilcileri katıldı.

ishayati2Toplantının açılış konuşmasını platform adına Kadın Girişimciler Derneği(KAGİD) Başkanı Birsen Uçar yaptı. Uçar, ‘’Platform olarak bu tür etkinlikleri devamlı yapıyoruz. Adana Sanayi Odası’nda gerçekleştirdiğimiz toplantı serilerinin konuğu olmayı kabul eden ve konuşmacı olarak katılan Canan Özdemir ve Ferit Baltacı’ya teşekkür ediyorum. Ayrıca Nilgün Özler’e de bu seriyi başlattığı ve sürdürülmesinde büyük katkı koyduğu için teşekkür ediyorum’’ dedi.

KAGİD Başkanı Birsen Uçar’ın konuşmasının ardından The House Cafe sahiplerinden Canan Özdemir ve Ferit Baltacı’nın özgeçmişleri okundu.Sonrada Özdemir ve Baltacı’nın başarı hikayelerini anlattığı konuşmalara geçildi. Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya büyük ilgi vardı.

İlk olarak konuşmaya başlayan Canan Özdemir, başarıyı nasıl yakaladığını anlattı. Özdemir, ‘’İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünden mezun olduktan sonra, bir finansal danışmanlık şirketinde çalışmaya başladım. Hep kendi girişimimi yapmak istiyordum. Bunun için işten ayrılıp London School of Ekonomics’de pazarlama alanında bir sertifika programına katıldım ve döndüm. Güzel bir finans geçmişimden dolayı bana gelen bütün iş teklifleri mali konularda oldu. Ben bir anda kendimi eski işyerimde buldum. Arkadaşım ile konurken bir gün cafe oluşturma fikri doğdu daha sonra Ferit, ben ve Ramazan ortak olduk. Teşfikiye, arkasından Ortaköy, Tünel House Kafe ile devam eden yolculuğumuz başladı şimdi İstanbul’da 7, İzmir, Ankara ve Bakü’de birer olmak üzere 10’a ulaştık. Bunların dışında da 2007 yılında apartlarla yola çıktığımız otellerle devam ettiğimiz İstanbul’da 4 otelimiz ve Temmuz ayında açılacak olan Kapodokya Otelimiz var’’ dedi.

The House Cafeler’de ikinci üçüncü şubeleri açarken acaba başka sektörlerde mi olsak ya da daha çok şubeleşsek mi diye çok düşündük diyen Canan Özdemir sözlerini şöyle tamamladı. ‘’Çünkü bebeğimiz olan bir marka yaratmıştık. Üzerine titrediğimiz. Bunu büyüyerek standartın dışına çıkarak özelliğini yitirmeden bir karar verdik ve zincir olmalıyız dedik hatta yurt dışında olacağız diye hedef koyduk ve bugünlere geldik’’

Canan Özdemir’in ardından yıllardır yaptığımız bu işte kaliteden ödün vermedik diyen Ferit Baltacıoğlu konuşmasını yaptı. Baltacıoğlu, ‘’Biz misafirlerimize her zaman en iyi yi en iyi hizmeti vermek için çok dikkatli olduk ve bu tür çalışmalarla büyümeyi ilke edindik. Yeme içme de yeni bir konsepti tanıştırdık. Bugünlere geldik. The House Cafe, apartlar ve otellerden sonra şimdi rezidanslar inşaa ediyoruz. Projelerimiz bu şekilde devam ediyor. Bizi hizmet sektöründe başka dallarda da görürseniz şaşırmayın’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yoğun ilginin olduğu toplantı da konuşmacılar Canan Özdemir ve Ferit Baltacıoğlu katılımcıların sorularını yanıtladı. Daha sonra ise katılımlarından dolayı Özdemir ve Baltacıoğlu’na plaket veridi.

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış