BIST 100
11.482,60 1,32%
DOLAR
50,1497 0,09%
EURO
55,9304 -0,72%
GRAM ALTIN
6.556,39 -0,60%
BITCOIN
75.731,00 -0,12%
FAİZ
39,49 0,28%
GÜMÜŞ GRAM
83,81 0,09%
GBP/TRY
67,1077 -0,65%
EUR/USD
1,1143 -0,68%
BRENT PETROL
97,05 -0,34%
ÇEYREK ALTIN
10.719,70 -0,60%
Adana Parçalı Bulutlu
Adana hava durumu
18 °

İMO’DA ACI KAYIP

imo-ali turan2

imo-ali turan1 imo-ali turan21992-1993 yılları arasında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Sekreterliği görevinde bulunan ve ÖDP İl Başkanlığı da yapan Ali Turan, hayatını kaybetti. TMMOB camiasında oldukça sevilen Ali Turan için İMO Adana Şube Başkanlığı önünde tören düzenlendi. Ali Turan’ın ailesi, İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer ve Yönetim Kurulu’nun tam kadro katıldığı törende TMMOB’ye bağlı oda başkanlarının tamamı, eski milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, bazı parti ve sendika başkanları ile sivil toplum örgüt temsilcileri de hazır bulundu.
Törende Ali Turan’ı anlatan İnşaat Mühendisi Belma Cıngıllıoğlu, Turan’ın devrimci ve demokrat kimliğine vurgu yaptı. Cıngıllıoğlu, Turan’ın TMMOB camiasına, inşaat mühendisliğine ve yeni nesil gençlere büyük katkılar sunduğunu söyledi.
imo-ali turan3TMMOB İMO Genel Merkez 2. Başkanı Şükrü Erdem ise Ali Turan’ın devrimci kimliği ve toplumcu mühendisliği ile genç nesiller için eşsiz bir rehber olduğunu vurguladı. Mesleğe ve meslektaşlarına katkılarından dolayı Ali Turan’a teşekkür eden Erdem, “Bugün acıyı yüreklerimizin en derinlerinde hissettiğimiz gün. 40 yıllık dostumuz, yoldaşımız Ali Turan’ı sonsuzluğa emanet ediyoruz. Ezilen ve sömürülen halkların savunucusuydu, yoldaşımızdı. Direnişin adıydı. Meslek onurumuzu ve örgütlü İMO’yu ancak Ali Turan gibi yoldaşlarla ve mühendislerle yaşatabiliriz” diye konuştu.
Ali Turan’ın cenazesi İMO’daki törenin ardından ÖDP Adana İl Başkanlığı’na, daha sonra Yüzüncü Yıl Cemevi’ne götürüldü. Son olarak Kabasakal Mezarlığı’na götürülen Ali Turan, gözyaşları arasında toprağa verildikten sonra 3 arkadaşı Ali Turan’ın örnek kişiliğini anlattı. ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş ise Ali Turan’ın devrimci mücadelesiyle örnek olduğunu söyledi. Taş, “Ali Turan, mücadelesiyle, kişiliğiyle, değerleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam edecek” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?