BIST 100
11.481,67 4,16%
DOLAR
50,0207 0,07%
EURO
56,2301 0,48%
GRAM ALTIN
6.488,48 2,93%
BITCOIN
80.411,00 3,35%
FAİZ
39,62 -0,18%
GÜMÜŞ GRAM
83,75 4,86%
GBP/TRY
67,4057 0,44%
EUR/USD
1,1234 0,37%
BRENT PETROL
100,74 -2,71%
ÇEYREK ALTIN
10.608,67 2,93%
Adana Parçalı Bulutlu
Adana hava durumu
20 °

“HEYECANLI VE GURURLUYUZ”

müzeyyen şevkin-29 ekim cumhuriyet (2)

CHP Adana Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, ulusun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

“Cumhuriyet, sonsuza dek yaşayacak”

“Heyecanlı ve gururluyuz”

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamanın heyecanı ve gururu içerisinde olduğunu bildirdi.
Cumhuriyetin kuruluşunun 102. Yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Dr. Şevkin, “Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümünü büyük bir coşku ve onurla kutluyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Mücadelesinin ilk kıvılcımını yaktığı güzel Adana’mızda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamanın heyecanı ve gururu içindeyiz” dedi.
KURTULUŞ SAVAŞINDA ADANA’NIN ÖNEMİ…
Atatürk’ün 15 Mart 1923’te Adana’ya gerçekleştirdiği ziyarette, “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, güzel Adana’da vücut bulmuştur” diyerek Adana’nın bağımsızlık mücadelesindeki eşsiz rolüne vurgu yaptığını hatırlatan Dr. Şevkin, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Adana, Kurtuluş Savaşı’nın destansı ruhunun doğduğu topraklardan biri olarak, Cumhuriyetimizin temel taşlarından birini oluşturmuştur. Tüm dünya, Atatürk önderliğindeki yurtseverlerin, eşsiz bir kahramanlık destanı yazarak bağımsızlığımızı kazandığının bilincindedir. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlanmasında büyük bir kahramanlık örneği sergileyen Adanalı hemşehrilerimizin ve tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.
“CUMHURİYET SONSUZA DEK YAŞAYACAK”
Bu vesileyle, kurtuluş mücadelemizin lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm kahramanlarımızı saygı, şükran ve özlemle anıyorum. Onların bize bıraktığı miras, sonsuza dek yaşayacak olan Atatürk ilke ve devrimleri ve Cumhuriyetimizdir.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ulusumuzun birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren, çağdaşlık yolunda kenetlenmemizi sağlayan özel bir gündür. Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş fikirleri etrafında birleşerek, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin ve ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha kutlar, herkese sağlık, huzur ve mutluluk dilerim.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?