DOLAR42,5354% 0.07
EURO49,5729% -0.06
STERLIN56,7693% -0.04
FRANG52,9023% 0.03
ALTIN5.746,23% -0,12
BITCOIN89.888,911.471

GÜBRETAŞ KADIN ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU

Yayınlanma Tarihi :
GÜBRETAŞ KADIN ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU

GubretasGÜBRETAŞ, Dünya Kadınlar Günü dolasıyla tarımda kadının önemine dikkat çekerek onları bilinçlendirmek ve gelişimlerine destek sağlamak amacıyla kadın çiftçileri bu yıl İzmir’de bir araya getirdi.
Kadın çiftçilere yönelik Gübreleme Teknikleri eğitimin verildiği toplantıda meyve ve sebze üreticiliğiyle ilgili de workshop yapıldı.

GÜBRETAŞ, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıylabölgedeki çiftçi kadınları İzmir’in Selçuk ilçesindebuluşturdu.Bilinçli tarımın yaygınlaşması amacıyla sektörde çiftçilere yönelik eğitim çalışmalarıylaöne çıkanGÜBRETAŞ,tarımda kadının önemine dikkat çekerek, kadın çiftçileri üretim konusunda bilinçlendirmekve kendilerini geliştirmelerine destek sağlamak amacıyla tarihi Şirince Köyü’ndeki Taş Mektep’te (Artemis Restoran) düzenlediği etkinlikle bir araya getirdi.

Programa Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın yanı sıra Selçuk Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yunus Öztürk, Selçuk Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gürsoy, kooperatif müdiresi Tuğba Özarslan, GÜBRETAŞ Pazarlama Müdürü Yusuf Karatekin, Bölge Satış Müdürü İrfan Karakayaile bölgedeki kadın çiftçiler ve kadın ziraat mühendisleri katıldı.

Toplantıda konuşan GÜBRETAŞ Pazarlama Müdürü Yusuf Karatekin, kadın iş gücünün en yoğun olduğu alanlardan birinin tarım olduğuna işaret etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne göre Türkiye’de 2,5 milyon civarında çiftçi bulunduğunu, bu çiftçiler arasından yaklaşık 350 bininin kadın çiftçi olduğunu belirtti.

Bilinçli tarımın yaygınlaşması amacıyla GÜBRETAŞ olarak her yıl Türkiye genelinde 2 bine yakın noktada 150 bin çiftçinin katılımıylaiyi tarım uygulamalarının anlatıldığı eğitim toplantıları düzenlediklerini vurgulayan Karatekin, kadın çiftçilerin eğitimi konusuna da büyük önem verdiklerini dile getirdi. Kadın çiftçileri tarımsal üretim konusunda bilinçlendirmek ve desteklemek amacıyla çeşitli etkinlikler ve sosyal sorumluluk projelerigeliştirdiklerinisöyleyen Karatekin, GÜBRETAŞ’ın düzenlediği basın fotoğraf yarışmasının bu yılki temasının da “Tarımda Kadın” olduğunu belirtti.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın konuşmalarının ardındanZiraat Mühendisi Hasan Altas, kadın çiftçilere yönelik “Gübre ve Gübreleme Teknikleri” konusunda bir seminer verdi. Selçuk’ta tarımla uğraşan örnek çiftçilerden Gülseren Kutsigil’in de tecrübelerini paylaştığı konuşmasının ardındangruplara ayrılan çiftçi kadınlar çiftçilerlebölgede yaygın olan meyve ve sebze ürünlerinin gübreleme yöntemleriyle ilgili workshop yapıldı.

Toplantının sonunda, günün anısına kadın çiftçilere ve kadın ziraat mühendislerine hediyeler verildi.

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
    42,522842,5354% 0.07
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
    49,552949,5729% -0.06
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
    56,732056,7693% -0.04
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
    52,865752,9023% 0.03
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
    30,746930,7694% 1.01
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    9.192,599.395,08% -0,12
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    5.745,375.746,23% -0,12
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM
    89.888,911.471

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış