DOLAR38,0076% 0.11
EURO41,4049% 0.56
STERLIN49,4482% 0.55
FRANG43,0308% 0.29
ALTIN3.685,34% 0,16
BITCOIN86.926,063.159

ESNAFIN CUMHURİYET COŞKUSU

Yayınlanma Tarihi :
ESNAFIN CUMHURİYET COŞKUSU

esnaf_gecit_torenindeÜlkemizin dört bir yanında olduğu gibi Adana’da da coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90.Yıldönümü Kutlamaları’na, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve  Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık ile Birlik  Yönetim Kurulu Üyeleri ve esnaf odası başkanları ile genel sekreterleri de iştirak ederek ayrı bir güç kattı.

Birlik Başkan Kazım Barışık, sabahın erken saatlerinden itibaren İstasyon Meydanı, Sular Mevkii’nde ellerinde çiçek, bayrak ve üzerinde Atatürk portresi bulunan güllerle süslenmiş dev pankartlarla heyecan içerisinde yerlerini alan Başkan Vekilleri Nihat Sözütek ve Mustafa Göktaş ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Birliğe bağlı çok sayıda esnaf odası başkanları, yönetim kurulu üyeleri, esnaflar ve oda genel sekreterleri ile ESOB personelini ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tören alanını askeri araçla gezerek vatandaşların bayramını kutlarken, yoğun katılımla alanda bulunan Birlik Barışık önderliğindeki esnafları de selamlayarak bayramlarını kutlarken, coşku dolu alkışlarına da tebessümle karşılık verdiler.

Vatandaşlar, esnaf ve sanatkârlar ile vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Coş, Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümü bayramını kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin ilanına karar veren TBMM’nin tüm mensupları, bütün şehitlerimiz, gazilerimiz, isimli ve isimsiz tüm kahramanların aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini söyledi.  Vali Coş,  “Cumhuriyetin ilanı şanlı tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımıszlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmazları başardığımızın kanıtıdır. Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Milletimiz, ne mutlu ki, Cumhuriyetimizi demokrasiyle de taçlandırarak çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmada büyük mesafeler almıştır. Hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır. Bu hedefe de birbirimize uğraşarak, lafa üreterek değil, ancak dürüstlükten taviz vermeden her zamankinden daha çok çalışarak ulaşabiliriz”dedi.

Öğrencilerin şiir ve komposizyon okuduğu, Büyükşehir Belediyesi  halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu törende,  çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere Vali Coş, tarafından ödülleri verilerek birlikte fotoğraf da çektirildi.

Tören geçişinde ise büyük heyecan vardı. Bandolar eşliğinde gerçekleştirilen geçiş töreninde birçok sivil toplum kuruluşu gibi Adana ESOB Yönetim Kurulu Üyeleri, esnaf odası başkanları, esnaflar ve oda genel sekreterleri ve ESOB personeli de ellerinde “29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı Kutlarız” yazılı dev afiş ve Atatürk posterli Adana ESOB pankartı ve bayraklarla yürürken, protokolda yer alan Birlik Başkanı Barışık ve protokol mensupları  ile töreni izleyen vatandaşlar tarafından da alkışlandılar.

YORUM YAP