
Çukurova Genç İşadamları (ÇUKUROVA GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana’da seçim tartışmalarının geride kalmasını, seçilen belediye başkanlarının kentin gelişimi için mücadeleye başlamaları çağrısında bulundu.
ÇUKUROVA GİAD’ın 12. Dönem başkanlığına yeniden seçilen ve bu nedenle yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın karşısına çıkan Sakarya, her seçim sonrası tartışmaların, itirazların olabildiğini, bu seçimde de aynı tartışmaların yaşandığını söyledi. Ülke ekonomisinin seçimlere endekslendiğini, seçim öncesi döviz kurlarının arttığını, piyasada bir daralma yaşandığını anımsatan Sakarya, “Herkes seçim sonrasına göre pozisyon aldı. İnsanlar seçim atmosferi başladıktan itibaren yatırımlarını yapmamaya, seçim sonrası önlerini görmeye çalıştı. Bu daralmadan Adana da olumsuz etkilendi. İtirazlar normaldir. Seçim kurulları görevini yerine getiriyor. Artık bizim için yeni başkanlara hayırlı olsun demek düşüyor. Sivil toplum örgütü olarak görev süreleri boyunca Adana için plan ve projeler götürerek daha fazla harekete geçmelerini sağlayacağız. Adana için hayırlısı olmasını diliyorum” dedi.
“TANITIM KURULLARI OLUŞMALI”
Daha gelişmiş ve yaşanabilir bir Adana hayali ile kurulan derneğin bugüne kadar hep üyeleri için, iş dünyası için, Adana için çalıştığını, katkı koymak, sorunları tespit etmek ve bu sorunlara çözüm üretmek amacında olduğunu dile getiren Sakarya, Adana’da uluslar arası organizasyonların yapılmasının önemine dikkati çekti. Adana’nın ekonomi alanında ulusal ve uluslar arası boyutlarda iyi tanıtılamadığını kaydeden Sakarya, “Turizm, ticaret, kentleşme ve daha birçok alanda tanıtım kurulları oluşturulmalı. Oluşacak güçlü lobi gerçek anlamda Adana’nın sesini ülkeye hatta ülke sınırları dışına yaymalı. Biz geçmiş dönemlerde olduğu gibi yeni dönemde de Adana’da güzel işleri yapan sivil toplum örgütü olacağız” diye konuştu.
“ADANA’NIN GÜCÜNE İNANIYORUZ”
İlgili ve yetkili kurumların, yerel yönetimlerin artık sivil toplum örgütlerinin sesini duymasının zamanının geldiğini ve birlikte hareket etmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Sakarya, şunları söyledi:
“Bildiğiniz üzere bir şehirdeki sivil toplum örgütlerinin etkinliği o kent için çok büyük bir kazançtır. Sivil toplum örgütleri toplumun daha iyi yaşayabilmesi ve sağlıklı gelişebilmesi için önemli görevler üstlenirler ve bunu bir çıkar, bir kazanç gözetmeksizin tamamen gönüllülük esasıyla yaparlar. Adana’mızda, Çukurova GİAD üye profili ve kurumsal yapısı ile bu bilinç ve gelişmişlik noktasının en üst seviyesini temsil etmektedir. Biz Çukurova GİAD üyesi genç iş adamları, Adana’nın ne denli önemli bir kent olduğunu çok iyi biliyoruz. Bütün unsurlardan önce bu kent bizim kentimiz. Doğduğumuz, doyduğumuz, büyüdüğümüz, kazandığımız, harcadığımız evimiz , yuvamız, memleketimiz. İşte bu yüzden bizler kentimiz için var gücümüzle çalışıyor, üretiyoruz. 160 üyemizle 15 bine yakın istihdam sağlıyor, Adana’nın ihracatının 5’te 1’ini gerçekleştiriyoruz.
Biz Adana’nın gücüne, geleceğine inanıyoruz. Çünkü bu güçle Adana’nın geleceğini bizler el birliği ile inşa edeceğiz. Sadece biz değil, yurt çapında, dünya çapında çok önemli pek çok isim Adana’nın parlak geleceğinin farkında. Adana yavaş da olsa emin adımlarla kabuk değiştirmekte, bölgenin en güçlü şehri olarak ülkenin en önemli ağırlık merkezlerinden birisi olmak için ilerlemektedir. Bu ilerleyişte Çukurova GİAD, üzerine düşen görevin ve sorumluluğun bilincindedir.
Bu bilinç ile bizler dünyaca ünlü isimleri Adana’da konuk ediyor, Adana’nın isminin bu vesile ile değişik platformlarda ve yurt dışında farklı bir şekilde yer alması için çaba sarf ediyoruz. Kısacası Çukurova GİAD sadece “takdir edilen” değil aynı zamanda tüm mecralar tarafından “takip edilen” bir dernektir. Gerek ülkemizde, gerek ülkemizin komşularında ve yakın coğrafyasında meydana gelen sosyal – siyasal ve ekonomik gelişmeler ışığında biz genç iş adamlarına kalkınmada, sürdürülebilir, istikrarlı ekonomide önemli görevler düşmektedir. Tüm bu gelişmeler Adana’nın ve Çukurova’nın önemini daha da arttırmaktadır. İşte bizleri bekleyen bu gelişmeler ışığında artan jeopolitik önemi içerisinde Adana’yı ve biz Çukurova GİAD üyelerini bir çok ekonomik gelişme ve kentsel değişim beklemektedir. Çukurova GİAD üyeleri olarak bizler bu değişimleri ve gelişmeleri yakından takip ediyor, bu gelişmelerden Adana’nın maksimum kazançla çıkması için çaba gösteriyoruz.
Bu dönemde de Adana ekonomisine ve kamuoyuna faydası olan geleneksel faaliyet ve organizasyonlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bugüne değin gerek üyelerimize, gerekse topluma yönelik ülke gündemine, ekonomik, siyasi ve sosyal gelişmelere göre uygun zamanlarda önemli konuklarla gerçekleştirdiğimiz “Türkiye Geleceğini Konuşuyor” toplantılarımız, üyelerimize ve yöneticilerine yönelik gerçekleştirdiğimiz “Bilgi Güçtür” toplantılarımız, üyelerimize ve topluma yönelik gerçekleştirdiğimiz “Gelişim Atölyesi” toplantılarını yapmaya devam edeceğiz.
Yurtdışındaki iş ilişkilerimizi geliştirmek ve yeni iş ilişkileri tesis etmek amacıyla iş gezileri tertip edeceğiz. Üniversiteler ve diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek birlikte projeler gerçekleştireceğiz. Adana’nın gür sesi olacak, yurt içinden – yurt dışından kentimize dikkat çekecek programlar yapacağız. Adana’nın sorunlarına işaret eden, parmak basan olmakla kalmayacak çözüm üretilmesi ve üretilen çözümün uygulanması noktasında sürece dahil olacağız.”
YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Ömer Faruk Sakarya başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu şöyle:
Başkan Yardımcıları Kazım Tosun, Hakan Burç. Genel Sekreter Kamer Acer. Sayman Gökalp Sofuoğlu. Yönetim Kurulu Üyeleri Zehra Efsun Erkemen, Rafet Milli, Ömer Ertuğrul ve Ceyhun Baskın.