BIST 100
11.482,60 1,32%
DOLAR
50,1497 0,09%
EURO
55,9304 -0,72%
GRAM ALTIN
6.556,39 -0,60%
BITCOIN
75.658,00 0,01%
FAİZ
39,49 0,28%
GÜMÜŞ GRAM
83,81 0,09%
GBP/TRY
67,1077 -0,65%
EUR/USD
1,1143 -0,68%
BRENT PETROL
97,05 -0,34%
ÇEYREK ALTIN
10.719,70 -0,60%
Adana Parçalı Az Bulutlu
Adana hava durumu
14 °

CHP’DEN SİYAH ÇELENK

chpadliye

chpadliyeCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana il örgütü, İstanbul Başsavcılığı’nın 17-25 Aralık yolsuzluk dosyası hakkında verdiği takipsizlik kararını protesto etmek amaçlı Adana Adliyesi’ne siyah çelenk bıraktı.

Sabah saatlerinde Adana Adliye Binası önünde toplanan CHP üyeleri adına ilk olarak basın açıklamasını İl Başkanı Orhan Sümer yaptı. Sümer,  verilen takipsizlik kararının tarihe ‘adaletin kara günü’ olarak geçtiğini öne sürdü. Takipsizlik kararıyla, 17-25 Aralık soruşturmasında paralar değil, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddialarının sıfırlandığını savunan Sümer, dosyanın hukuken değil siyasetten kapatıldığını söyledi. Sümer, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili iddiaların ‘darbe’ gerekçesiyle örtüldüğünü vurguladı. Türkiye’nin siyasi tarihinde cumhuriyet döneminin en büyük yolsuzluk ve rüşvet davası olarak geçen bu dosyaların milletin vicdanında kapatılmasının mümkün olmadığını aktaran Sümer, bu soruşturmanın üzerinin örtülmesine kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydetti. Kapatılmaya çalışılan dosyanın hesabının anayasal zeminde sorulacağını anlatan Sümer, “Vicdanlar kanıyor, hukuk ağlıyor, sistem çöküyor. Yaşananlar dört bakana ve Bilal Erdoğan’a feda ediliyor. Bağımsız yargıya çocuğunu ifade vermeye göndermeyenlerin ülkede demokrasiden, hukuktan söz etmeye hakları yoktur. Türkiye’de artık bariz bir şekilde adalet bir kadın adı, kanun ise bir müzik aleti olmuştur. Bu bağlamda son yüzyılın en büyük yolsuzluk operasyonu kirli bir adaletle kapatılmak isteniyor. CHP olarak vicdanlarımızı yaralayan rüşvet ve yolsuzluk dosyalarının peşinde olacağız.” dedi.
Açıklamanın ardından Başkan Sümer ve İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç’la birlikte Adliye binası önüne siyah çelenk bıraktı. Ardından ise kalabalık grup parti binasına doğru yürüyüş düzenleyerek eylemlerini sonlandırdı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?