Ankara Escortları

DOLAR32,3822% -0.13
EURO34,7867% -0.07
STERLIN40,6470% -0.43
FRANG35,5419% -0.37
ALTIN2.412,49% -0,93
BITCOIN61.616,50-1.448

ADANA’DA İYİ ŞEYLER DE OLUYOR

Yayınlanma Tarihi :
ADANA’DA İYİ ŞEYLER DE OLUYOR

omer-uney1omeruney01@gmail.com

 Yaşanabilir iller sıralamasında, ekonomik büyüklükte, işsizlik artışında, turizmde ve eğitimde hep gerileyen haberlerle öne çıkan Adana, festivaller ve karnavallarla bu kötü imajı silmeye çalışıyor.

Gazetecilere yapılan en büyük eleştirilerin başında polis-adliye haberleri gelir. Gelmiş geçmiş tüm mülki idare amirleri, yerel yöneticiler, siyasiler bu konuda basının biraz geri adım atmasını bekler/ister. Ne yazıktır ki; Adana mıknatıs gibidir. Dünyanın öbür ucunda cereyan eden bir olayın bağlantısı, bağımlısı ya da sorumlusu bir bakarsınız ki Adana’yla ilintilidir.

Gazetecinin görmezden gelemeyeceği sorunlarla boğuşan kentimizde bu sıralar iyi şeyler de oluyor elbette…

Bu iyi ve güzel tarafları yansıtmak da gazetecinin görevidir.

Bu köşeden hep sorunları/stresleri anlatacak değiliz ya…

Hadi gelin biraz da festivallere/karnavallara göz atalım.

Biz yazalım, siz gönlünüze göre yaşayın…

25 Eylül Pazartesi günü üzülerek belirtmeliyim ki; Altın Koza olarak anılan ancak ismi değiştirilen Adana Film Festivali start alacak. Özellikle gençlerin sevgilisi haline gelen Aleyna Tilki ve Hadise de bu festival kapsamında konser verecek. Birbirinden farklı dünyaca ünlü filmlerin yanı sıra yerli filmler de Adanalılarla buluşacak.

5 yıldan bu yana düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı da kente ayrı bir renk getiriyor. Geçen yıl istenen seviyede geçmese de binlerce Adanalıyı bir araya getiren bu karnavalın daha nitelikli hale getirilmesi Adana ismini  dünyada öne çıkaracak bir özelliğe sahip olacaktır.

Mart ve Nisan aylarında bir de Tiyatro Festivalimiz var. Dünyanın en iyi oyunlarının sahnelendiği bu festival de gelecek kuşaklara aktarılması gereken bir öneme sahip.

Geleneksel El Sanatları Festivali, Food-Music Festivali ve ilki geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Rock Festivali gibi başarılı organizasyonlarla adından söz ettiren kentimizin kültür-sanat, edebiyat, gelenek-görenek, yiyecek-içecek potansiyelinin son zamanlarda doğru kullanılmaya başlandığını söyleyebiliriz. Ekim ayında bir de Lezzet Festivali olacak. Bu festivalin tanıtımlarına bakılırsa oldukça görkemli bir atmosfer yaşanacak. Adanalılar şimdiden Lezzet Festivali’nin heyecanına kapılmış durumda…

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin büyük sorumluluğunda hayata geçirilen Film Festivali’nin istenen seviyede ve başarılı bir şekilde geçmesini arzuluyoruz.

Özellikle Seyhan ve Çukurova Belediyelerinin gerçekleştirdiği kültür-sanat ve edebiyat festivalleri ve şölenlerin de her yaştan insana hitap eden bir yapıya büründüğü Adana’da bu  sayede ekonomik büyüme de sağlanabilir.

Kalkınma Bakanlığı’nın son verilerine bakıldığında turizmden çok da yatırım alamayan Adana için yapılan bir araştırmaya göre son 5 yılda yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 100’lük bir artış gerçekleşmiş.

Tarihi ve turistik mekanların restorasyonu, ulusal ve uluslar arası turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar da bir an önce tamamlanırsa bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz.

Adana için kötümser değiliz…

Dünyanın neresine gidersek gidelim, en sevdiğimiz an yine Adana’ya dönüş heyecanımızdır.

Hep kötü şeyler olmuyor elbette Adana’da…

Bakın iyi şeyler de oluyor ve biz bunları da yazabiliyoruz.

Bir başkadır benim memleketim…

YORUM YAP